nl_team_dames.jpgDe Nederlandse damesploeg is de groepsfase tijdens het Europese Kampioenschap squash voor landenteams zonder kleerscheuren doorgekomen. In de laatste poulewedstrijd werd ook Frankrijk aan de zegekar gebonden. nl_team_dames.jpgDe Nederlandse damesploeg is de groepsfase tijdens het Europese Kampioenschap squash voor landenteams zonder kleerscheuren doorgekomen. In de laatste poulewedstrijd werd ook Frankrijk aan de zegekar gebonden. Net als tegen Wales (dinsdag) en Denemarken (woensdag) werd het 3-0 in het voordeel van de formatie van bondscoach Nicole Beumer.

De Oranjevrouwen traden voor de eerste keer dit toernooi aan in hun sterkste opstelling. Annelize Naudé speelde daardoor op positie nummer drie en moest om 10.00 uur het spits afbijten. De 32-jarige Amsterdamse deed dit met verve en had alleen in de derde game ‘last’ van de Française Maud Duplomb: 11-6, 11-7, 11-9.

Kopvrouw Natalie Grinham haalde vervolgens de zege binnen door Isabelle Stoehr te verslaan. De 31-jarige Almeerse begon nog wel stroef tegen de mondiale nummer tien, maar halverwege de eerste game kwam de voormalige Australische op stoom. Met 11-8, 11-4, 11-6 maakte de nummer vier van de wereld duidelijk weer volledig hersteld te zijn van het kinkhoestvirus dat haar eerder dit jaar maandenlang aan de kant hield.

In de niet meer van belang zijnde laatste wedstrijd wist ook Vanessa Atkinson haar partij tegen het grote talent Camille Serme zonder gameverlies te winnen: 11-9, 12-10, 11-7. Door de eenvoudige zege op Frankrijk is Nederland als eerste geëindigd in poule B. Hierdoor ontloopt het vermoedelijk de grote favoriet Engeland, dat later vandaag nog in actie komt tegen Ierland. De verliezer van dit duel is morgen de tegenstander van Oranje.

De Nederlandse heren komen later vandaag (16.00 uur) nog in actie. Ook zij spelen tegen Frankrijk om de groepswinst. De jonge ploeg van Lucas Buit is door overwinningen op Zwitserland (3-1) en Schotland (4-0) al zeker van een halve finale plaats.


De woorden van Nicole Beumer...

Vandaag de laastste poulewedstrijd gespeeld tegen Frankrijk. De meiden waren goed gefocussed en stonden duidelijk met een missie op de baan. Deze was om geen spaan heel te laten van Frankrijk. Het Franse team is een zeer degelijk team en zo wisten we ook dat we elke rally moesten gaan. Annelize Naude begon op nr 3 en speelde overtuigend goed squash. De nr. 3 van Frankrijk kon de druk die “Nudie”” haar oplegde niet aan. Een duidelijke 3/0 overwinning zette Nederland op de 1/0 voorsprong.

Natalie moest het opnemen tegen Isabelle Stoehr. De eerste game moesten beide speelsters hun vorm vinden. Natalie deed dat als eerste en kon zo de druk opvoeren zodat de Francaise achter de feiten aan begon te lopen. Weer een 3/0 voor Nederland. Natalie is duidelijk trots te spelen voor ons land. De laatste maanden heeft zij het natuurlijk moeilijk gehad met het herstel van kinkhoest. Ook de druk op haar vanuit Nederland om te presteren in het team maken het dat ik meer dan respect heb voor deze speelster.

Vanessa kon als laatste de baan op tegen het Franse talent Camille Serme. Vanessa was zeer goed aan het spelen. De Francaise is zeker niet de minste en maakt op de wispa tour grote progressie. Onlangs won ze ook de nationale titel van de nr. 1 Isabelle Stoehr. Vanessa was duidelijk niet van plan om haar teveel openingen te geven want Camille kan de bal op de volleys ongelovelijk goed wegleggen. Vanessa moest hard werken en goed blijven lopen om Camille te breken. Dat deed ze overtuigend goed. Weer een 3/0 overwinning voor Nederland. Ik was trots op de meiden hoe ze Frankrijk aan de kant hebben gezet.

Morgen spelen we de halve finale tegen Ierland. De nummers 2 zullen beginnen, Vanessa tegen Aisling Blake, een bekende van ons aangezien Aisling ook in Nederland woont en ook af en toe met de selectie meetraint. Natalie zal vervolgens het moeten gaan opnemen tegen Madeline Perry. Als laatste speelt Annelize op nr 3. Ik neem aan dat Ierland hun sterkste opstelling zal spelen maar deze is op dit moment dat ik dit schrijf nog niet bekend. De halve finale is op centre court om 15.30 uur.



annelize_naude.jpgvanessa__camille_serme.jpgnatalie_grinham.jpg