dylan_bennett.jpgDe Nederlandse squashers zijn er in het Zweedse Malmö niet in geslaagd om de bronzen medaille te veroveren. In de laatste partij verloren de Oranjemannen van Wales. Beide teams boekten twee zeges, maar de ´Welshmen´ wonnen daarbij meer games.

Kopman Dylan Bennett ging in de openingspartij onderuit tegen Rob Sutherland (11-8, 4-11, 2-11, 8-11). De onverwachte nederlaag van Bennett werd in eerste instantie echter recht gezet door Rene Mijs en Piedro Schweertman. De 29-jarige Mijs klopte Peter Creed met 4-11, 13-11, 6-11, 11-6, 11-9 en ook Schweertman had de volle vijf games nodig om zich te ontdoen van voormalig top-10 speler Alex Gough. Het werd 11-8, 9-11, 11-4, 11-13, 11-4 in het voordeel van de linkshandige speler van HSRC De Diepput.

De laatste wedstrijd tussen Sebastiaan Weenink en Jethro Binns moest daardoor de beslissing brengen. De Nederlander verkocht daarin zijn huid duur, maar kwam simpelweg te kort om de Brit te verslaan: 7-11, 6-11, 7-11. Hierdoor eindigde Wales dan ook als derde.

Vorig jaar eindigde Nederland in eigen land als derde, maar ondanks de ´achteruitgang´ mag de formatie van bondscoach Lucas Buit met een goed gevoel terugkijken op het Europese Kampioenschap. Zonder viervoudig nationaal kampioen Laurens Jan Anjema leken de kansen op een podiumplaats vooraf niet groot, maar de jonge squashploeg kwam uiteindelijk toch nog erg dichtbij.

De Oranjedames verloren eerder op de dag al de finale van Engeland (0-3). Bij de mannen lijken de Engelsen ook kampioen te worden. Tegen Frankrijk leidt de grote favoriet, aantredend met vier spelers uit de top-16 van de wereld, met 2-1.piedro_schweertman.jpg