marc_ter_sluis.jpgOp dit moment is in Girona, Spanje, het EK-landenteams onder 15 en onder 17 jaar aan de gang. De spelers van het Nederlands teams houden ons op de hoogte door middel van dagverslagen. Vandaag Richard Schrader en Marc ter Sluis. Op dit moment is in Girona, Spanje, het EK-landenteams onder 15 en onder 17 jaar aan de gang. De spelers van het Nederlands teams houden ons op de hoogte door middel van dagverslagen. Vandaag Richard Schrader en Marc ter Sluis.

marc_ter_sluis.jpgdag 3, door Richard Schrader en Marc ter Sluis
De dag begon om 8 uur want om half 10 hadden we ontbijt. Net zoals de vorige dagen was het ontbijt belabberd. Toen we hadden gegeten gingen we naar de club om de onder 15 te zien spelen. De onder 15 speelden om half 11. Ze hadden verloren met 1-2. Na de onder 15 konden de spelers van onder 17 al bijna spelen. We moesten spelen tegen Engeland. We wisten al vooraf dat het een zware partij zou worden. Guido speelde op plek 1 en Richard speelde op plek 2, als meisje hadden wij Nikki ingeschakeld. Guido moest het spits afbijten tegen de Engelse James Earls. Hij had met 0-3 verloren. Daarna ging Nikki op de baan en zag de Engelse Sophie Lemon tegemoet. Nikki speelde erg goed maar niet goed genoeg, want zij werd met 0-3 verslagen. Daarna kon Richard de baan op, en facede Nicolas Hopcroft. Richard was een maatje te klein voor de overmachtige Engelse Nick. Richard werd met 0-3 van de baan af gemept. Dus we hadden helaas met 3-0 verloren van nummer 1 geplaatst Engeland.

Na even gegeten te hebben, kwartiertje in het zwembad te hebben gelegen en ander half uur rust te hebben gehad mochten we aantreden tegen Duitsland die in de halve finale van België hadden verloren. Jason en Margriet hadden besloten het sterkste team op te zetten. Marc ging dus eerst de baan op. Marc speelde naar eigen zeggen niet goed en verloor de wedstrijd met 13-11 in de 5e ( mede door een slechte call van de ref). Dit verlies werd al snel goedgemaakt door Ilona die mooi met 3-2 won van haar Duitse tegenstander. Ilona was erg gebrand om te winnen en won dus ook! Als laatste en beslissende moest Guido Ploem de baan op. Hij speelde tegen Valentin Rapp. Guido kwam na twee spannende games net verloren te hebben kwam hij in de derde game goed terug. In de 4e game ging het erg gelijk op maar helaas verloor hij toch. Helaas verloren maar we hadden er zwaar voor gevochten.

Een beetje teleurgesteld gingen we terug naar onze camping en besloten eerst even te eten. Daar wachtte een overheerlijke pizza met ham op ons. Na deze genuttigd te hebben (opgegeten) gingen we naar onze huisjes om o.a. dit verslag te maken en tot half 12 black jack te spelen. Jason heeft ons betrapt...

Richard S. En Marc ter S


marc_ter_sluis.jpgDag 2, door Marc ter Sluis
Nadat we donderdag onze beiden wedstrijden hadden gewonnen van Spanje en Portugal moesten we vandaag (vrijdag) tegen Ierland en het sterke Frankrijk (nr. 2 geplaatst) spelen.

Na lekker ontbeten te hebben een beetje muziek te hebben geluisterd en nog een keer geluncht te hebben moesten we om half 2 tegen Ierland spelen. De opstelling van de onder 17 was Marc ter sluis, Guido Ploem en Ilona Lagerweij. De speelvolgorde was boy 2, boy 1 en girl 1. Dus onze inspector Kwido (ook wel Gietje genoemd) ging als eerste de baan op. Gietje speelde erg lekker en was erg geconcentreerd en won zijn wedstrijd met 3-1. We stonden met 1-0 voor! Na Gietje mocht Marc (ik à Murcie) de baan op tegen.. een Ier. Na gister 2x verloren te hebben met 3-2 was ik vandaag van plan om een keertje te gaan winnen. En dit bleek al snel een goed idee te zijn geweest. Ik speelde stukken beter als de dag ervoor en won mijn wedstrijd met 3-1. We stonden 2-0 voor en waren dus zeker dat we bij de beste 8 van Europa zaten. Maar toch, Ilona was weer eigenwijs en wou toch de baan op gaan om ie laatste wedstrijd binnen te slepen. En dat deed ze. Ze speelde voor de lol eens met links. En ook dit had succes. Ilona won haar wedstrijd met 3-0 tegen.. een Ier.

Na Ierland moesten we tegen Frankrijk. Frankrijk is in Europa een sterk land en is dan ook als 2e geplaatst. Net zoals vanmiddag speelde Marc ter sluis, Guido Ploem en Ilona Lagerweij. Ook wel het A-team genoemd. Gietje mocht weer beginnen. Hij speelde zoals hij hier elke wedstrijd al doet werkelijk FAN-TAS-TISCH! Maar toch was zijn FAN-TAS-TISCHE spel niet genoeg en verloor nipt met 3-1. Dit kwam waarschijnlijk omdat hij was afgeleid door een Frans meisje. Nederland stond met 1-0 achter. Maar toen...... kwam Marcos Teros Sluisos in actieos. Hij speelde tegen Arthur Moineau. Beter bekend als de nummer 1 van Frankrijk. Al zeg ik het zelf, Marc was zo dom dat hij in elke game 7-2 voorkwam en het toch uit zijn vingers liet glippen. Waarschijnlijk ook door het Franse meisje. Marc (ik) stond dus 2-0 achter maar dacht bij 7-2 voor te staan in de 3e game: ‘’ Misschien is het leuk als ik deze game gewoon win’’. En ja hoor, hij sprong, vloog, en dook over de baan zoals iedereen Marc ter Sluis en won de derde game. Helaas begon hij de 4e game niet sterk genoeg en kwam al snel wat achter. Dit haalde hij vervolgens wel weer in. Maar verloor helaas de wedstrijd wel. Nu na 2-0 achter te staan was zeker dat Nederland de volgende dag tegen Engeland moest spelen. Maar Ilona moest ook nog de baan op. Ze speelde tegen Melissa Alves. Beter bekend als de nummer 1 van Frankrijk. Ze speelde erg goed maar ook Ilona verloor haar wedstrijd met 3-1.

Helaas, we hadden verloren met 3-0. Maar toch we waren 2e geëindigd in de poule en zaten dus toch bij de beste 8 van Europa. Niet slecht toch?

Marco Steros Sluisos


laura_lagerweij.jpgVrijdag 8 mei, door Laura Lagerweij
Vandaag gelukkig niet vroeg op. We mochten tot 9 uur blijven slapen, zodat we om half 10 konden ontbijten. We moesten pas laat onze eerste wedstrijd spelen, om 5 uur. Om half 3 gingen we bij het onder 17 team kijken, die tegen Ierland moesten spelen. Dit keer liep de wedstrijd gelukkig niet uit, en stonden we op tijd, om 5 uur dus, op de baan. Onze tegenstander was Zweden, en winnen wouden we erg graag!

Als eerste moest Roshan de baan op, Michael Babra was zijn tegenstander. De eerste game moest hij wel een beetje inkomen, en was Roshan ook nog een beetje zenuwachtig, maar uiteindelijk ging het goed, en won hij met 3-1! Daarna moest Christoph de baan op tegen Pontus Rengbo. Zijn spel was oke, en dat was goed genoeg om met 11-13, 11-7,11-8, 11-6 te winnen, 3-1 dus. Als laatste mocht ik spelen tegen Linea Wallsten , het was niet een erg zware wedstrijd, en ik heb gewonnen met 11-1 11-1 11-2, 3-0. De totale uitslag tegen Zweden is dus 3-0 geworden, waar wij erg blij mee waren!

Om 8 uur moesten we onze 2e wedstrijd van de dag. Dit was tegen een erg sterk team, namelijk Engeland, de nummer 1 geplaatste. Joost mocht het als eerste opnemen, tegen Richie Fallows. De tegenstander was jammer genoeg een stuk sterker, en Joost verloor met 3-0. Daarna mocht Cristoph de baan op om tegen Matt Sidaway te spelen, en speelde erg goed. Helaas heeft hij verloren met 3-0. Toen moest Tessa tegen Chloe Pearson. De eerste game ging niet zo heel goed, maar gelukkig daarna wel! Ze heeft gewonnen met 3-1. Dat was 8 mei.

Groetjes Laura :)ilona_lagerweij.jpgVerslag Ilona Lagerweij
Donderdag 7 mei

Woensdag 6 mei vertrokken we met z’n allen vanuit Duitsland naar Spanje. Na 2 uur vliegen & 30 minuten in de bus kwamen we aan op de camping waar we zitten tijdens het toernooi. Nadat we gehoord hadden wie bij wie in de bungalow zat, gingen we uitpakken. De bungalows zijn best wel klein, en bij ons, de meisjes bungalow, is het dan ook best wel krap met ieder minimaal 2 (grote) tassen. Toen we alles hadden uitgepakt gingen we even squashen om aan de banen te wennen. Daarna eten & toen slapen.

Vandaag moesten allebei de teams al om half 10 spelen, dus zaten we al om half 8 aan het ontbijt.. Om 9 uur begon de openingsceremonie, en daarna gingen we naar de squashbanen toe. Toen we daar kwamen was er een probleem met de banen, 4 van de 8 banen kunnen niet worden gebruikt omdat ze te glad zijn. Daardoor waren er dus banen te kort, en moesten wij ineens niet meer om half 10 maar pas om 11 uur spelen.

We moesten tegen Spanje, en ik moest al eerste spelen & won met 3-1. Daarna moest Marc spelen. Hij begon heel goed en kwam 2-0 voor ondanks dat hij niet echt in zijn spel kon komen doordat de banen heel glad zijn. Na veel lange onderbrekingen tijdens de 3e game verloor Marc die uiteindelijk. Die Spaanse jongen ging beter spelen, en Marc iets minder en hij verloor uiteindelijk nog met 3-2. Toen moest Guido de beslissende wedstrijd gaan spelen.. Guido speelde heel goed en won met 3-0. De eerste wedstrijd hebben we dus met 2-1 gewonnen.

Het is hier ongeveer 30 graden, dus mochten we van Jason en Margriet 15 minuutjes zwemmen & wat zonnen tussen de wedstrijden door.

Om 5 uur moesten we weer spelen, nu tegen Portugal. Ik moest weer als eerste spelen en won met 3-0. Daarna moest Marc spelen. Marc kwam geen moment in zijn spel en verloor zijn wedstrijd (weer) met 3-2. Guido moest dus weer de beslissende wedstrijd spelen. De eerste game was hij heel zenuwachtig en hij verloor deze ook. Daarna kwam Guido in zijn spel, en won met 3-1! We wonnen dus ook van Portugal met 2-1.

Morgen hoeven we pas om half 3 te spelen, dus kunnen we lekker uitslapen.

Groetjes Ilona