natalie_en_rachael2.jpgNatalie Grinham is er niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Seoul Open 2009, een met zestigduizend dollar gedoteerd proftoernooi in Zuid-Korea. De 31-jarige squashster kon het in de halve finale van het WISPA Gold toernooi niet bolwerken tegen de Maleisische wereldkampioene Nicol David: 4-11, 6-11, 8-11.

Hoewel de als derde geplaatste Almeerse qua scores niet in de buurt kwam van haar grote rivale, was het wedstrijdbeeld in werkelijkheid anders. De partij tussen de twee razendsnelle speelsters kende een groot aantal schitterende rally’s, maar uiteindelijk was het vaak David die aan het langste eind trok.

Grinham probeerde het wel, maar de Europees kampioene vond geen antwoord op het sterke spel van de nummer één van de wereld. Na 36 minuten moest ze zich dan ook gewonnen geven. Het was al weer de negentiende keer dat de in ons land woonachtige David te sterk was voor Grinham. De Nederlandse won zelf zes keer.

Eerder op de avond had Grinham ook al haar als tweede gerangschikte zus Rachael zien verliezen. De Australische helft van de ‘GrinhamSisters’ moest haar meerdere erkennen in de Engelse kampioene Jenny Duncalf: 6-11, 8-11, 6-11.

Ondanks de nederlaag lijkt Grinham weer op de goede weg na haar langdurige afwezigheid als gevolg van het hardnekkige kinkhoestvirus dat ze in januari opliep. Zelf vindt ze dat ook: “Vanaf het moment dat ik weer volledig hersteld was van het kinkhoestvirus, heb ik eigenlijk alleen maar toernooien gespeeld. Tijd om serieus te trainen is er niet geweest. Desondanks is er duidelijk een stijgende lijn zichtbaar in mijn spel en kom ik langzamerhand weer terug op mijn oude niveau. Het is duidelijk dat Nicol op dit moment nog wel een maatje te groot is, maar ik kijk met veel vertrouwen tegemoet naar de toekomst. En dan in het bijzonder naar het WK. De komende weken ga ik eindelijk eens lekker trainen,” aldus de mondiale nummer vier.


seoul_plaza.jpg