Het gerenommeerde Britse wedkantoor William Hill geeft squash de meeste kans om later dit jaar de Olympische status te verkrijgen. De bookmaker geeft squash een kans van 6 tegen 4 om vanaf 2016 een Olympische sport te worden. Het IOC neemt tijdens het congres van aanstaande oktober in Kopenhagen de beslissing welke twee sporten worden toegelaten. Volgens William Hill hebsquash_2016_logo.jpgben honkbal (2 tegen 1), softbal (2 tegen 1), karate (2 tegen 1), rolschaatsen (4 tegen 1), rugby (4 tegen 1) en golf (5 tegen 1) een kleinere kans dan squash.

Squash was drie jaar geleden dicht bij toetreding tot de Olympische Spelen van Londen in 2012. De sport kreeg de voorkeur boven karate, rolschaatsen, rugby en golf, maar kwam in de uiteindelijke stemming onder de IOC leden net niet tot de vereiste tweederde meerderheid. Voor toelating tot het Olympische programma in 2016 is inmiddels nog maar 50,1% van de stemmen noodzakelijk.

In oktober wordt ook besloten welke stad in 2016 de Spelen mag organiseren. Chicago is favoriet, voor Tokio, Rio de Janeiro en Madrid.