squash_2016_logo.jpgHet Internationaal Olympisch Comité (IOC) was maandag zeer te spreken over de presentatie van de zeven sporten die een plek willen veroveren dan wel heroveren op het programma van de Olympische Spelen van 2016. "Van zeer hoog niveau,” prees vicevoorzitter Thomas Bach. "Alle kandidaten hebben zich voortreffelijk aangeprezen.”

Squash, karate, golf, rugby, inlineskating, honkbal en softbal probeerden hun olympische waarde te bewijzen in Lausanne. Voor hooguit twee is er plaats. Het dagelijks bestuur van het het internationaal olympisch comité zal de 'short list' op 13 augustus in Berlijn maken.

Ook de World Squash Federation (WSF) was zeer te spreken over haar eigen presentatie. De wereldbond reisde met een sterke delegatie af naar Zwitserland waar het IOC haar hoofdkwartier heeft gevestigd. Onder andere de Maleisische prins Tunku Imran, zelf een gerespecteerd IOC-lid, WSF voorzitter N. Ramachandran, voormalig wereldkampioen Thierry Lincou en de onbetwiste squashkoningin Nicol David pleitte in Lausanne om squash vanaf 2016 op te nemen in het Olympische programma.

Het IOC-congres bepaalt in oktober in Kopenhagen of de geselecteerde sporten ook daadwerkelijk worden toegelaten. Dan wordt ook bekend waar de OS van 2016 worden gehouden. Madrid, Tokio, Chicago en Rio de Janeiro zijn de kandidaten.


ioc_presentation.jpg