forexx_312Natalie Grinham en Vanessa Atkinson zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van de World Games 2009. In het Taiwanese Kaohsiung kwamen beide Nederlandse squashsters hun openingsduel goed door. Voor de 31-jarige Grinham was haar eerste wedstrijd tijdens het internationale multi-sport evenement voor niet Olympische sporten een formaliteit. De als tweede geplaatste Almeerse won met 11-1, 11-1, 11-1 van de lokale heldin Kuei-yeh Pan (Tai). Later vandaag moet de mondiale nummer drie het opnemen tegen de ongeplaatste Canadese Miranda Ranieri, die enigszins verrassend de Maleisische Delia Arnold uitschakelde.

De twee jaar oudere Atkinson had meer moeite om de laatste zestien te bereiken van het sterk bezette squashtoernooi. De nummer acht van de plaatsingslijst en twaalf van de wereld kende in Chinatsu Matsui een taaie opponente. Na winst van de eerste twee games moest Atkinson de derde game aan de Japanse laten. In het vierde bedrijf stelde de voormalige wereldkampioene echter weer orde op zaken. Het werd uiteindelijk 11-5, 11-7, 8-11, 11-7 in het voordeel van de Nederlandse kampioene die nu stuit op Samantha Teran uit Mexico.

Naast Grinham (2) en Atkinson (8) drongen ook Nicol David (1), Jenny Duncalf (3), Alison Waters (4), Omneya Abdel Kawy (5) en Shelley Kitchen (7) door tot de tweede ronde. Alleen de als zesde geplaatste Française Isabelle Stoehr kwam van de favorieten niet voorbij de eerste ronde. Zij verloor in vijf games van de Australische Amelia Pittock.

Aan het herentoernooi doen geen Nederlanders mee. De Engelsman Nick Matthew voert de deelnemerslijst aan, gevolgd door zijn landgenoot James Willstrop. De Maleisiërs Ong Beng Hee en Mohd Azlan Iskandar completeren de top-4.

natalie__isabelle