Vanessa Atkinson is vrijdag doorgedrongen tot de kwartfinales van de British Open 2009. De 33-jarige squashster was in de eerste ronde van het prestigieuze proftoernooi te sterk voor Tania Bailey.

De als achtste geplaatste Atkinson begon niet goed aan haar partij tegen de Engelse international en moest dan ook de openingsgame aan haar opponente laten. Vanaf de tweede game nam de Nederlandse het heft echter stevig in handen. Bailey, die haar rentree maakte op de squashbaan na een zware heupoperatie, kwam er niet meer aan te pas en moest zich na 36 minuten gewonnen geven. Het werd uiteindelijk 8-11, 11-2, 11-3, 11-8 in het voordeel van Atkinson.

De voormalige wereldkampioene - die oorspronkelijk tegen topfavoriete Nicol David had geloot, maar door de blessure van Natalie Grainger een beschermde status kreeg - moet het nu in de kwartfinales opnemen tegen de Britse kampioene Jenny Duncalf. De als vierde geplaatste Engelse won in vier games van landgenote Sarah Kippax.

Natalie Grinham ontbreekt op de British Open. De Europees kampioene bereidt zich in eigen land voor op de Forexx Women’s World Open Squash 2009, die 20 september begint in ons land.