Annelize NaudeAnnelize Naudé heeft zaterdag de Cabls SquashTime Open 2009 op haar naam geschreven. In de eindstrijd van het zogenaamde WISPA Tour 4 kampioenschap won de 32-jarige Nederlandse in vier games van het supertalent Kanzy Emad El Defrawy.

De als eerste geplaatste Naudé moest in een volgepakt squashcentrum in Eindhoven nog wel de eerste game afstaan aan de pas 15-jarige Egyptische, maar in het vervolg van de partij gaf de ervaring van de geboren Zuid-Afrikaanse de doorslag. De Amsterdamse dicteerde vanaf het tweede bedrijf het spel en kwam niet meer in problemen. Met 13-15, 11-6, 11-8, 11-6 won Naudé al weer voor de vijfde keer in haar carrière een proftoernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour. Eerder won ze al toernooien in Eindhoven (2009), Creteil (2008), Geneve (2004) en Sonderborg (2002).

Voor Naudé was de toernooizege tijdens de Cabls SquashTime Open 2009 een welkome opsteker voor het WK squash dat morgen van start gaat in Amsterdam. De Nederlandse squashster dient zich in haar woonplaats te kwalificeren voor de hoofdronde van de Forexx Women’s World Open Squash 2009 en heeft in het kwalificatietoernooi in de eerste ronde een bye. Naudé komt daardoor maandagavond pas in actie tegen Deon Saffery (Wales) of Linda Hruzikova (Slowakije).