bradley_hindleHet herenteam van Hemubo / Squash Almere heeft gisterenavond een nipte nederlaag geleden in de Nederlandse eredivisie. In Den Haag was HSRC De Diepput met 9-5 te sterk voor de regerend landskampioen uit Almere.

Door de late afmelding van Natalie Grinham - de mondiale nummer twee bij de dames kampt nog steeds met het buikgriepvirus dat haar vorige week in Hong Kong noopte tot opgeven - en de afwezigheid van ondermeer Dylan Bennett (Oostenrijk), Gilly Lane (Verenigde Staten) en Bastiaan Meulenbelt (Frankrijk), maakte de 16-jarige Tom Lucas zijn debuut in de hoogste divisie van het Nederlandse squash. Het Almeerse talent weerde zich kranig tegen Rick Penders, maar was duidelijk een maatje te klein voor zijn meer ervaren tegenstander: 6-11, 1-11, 3-11.

De Australiër Cameron Pilley leek vervolgens orde op zaken te zetten voor Hemubo / Squash Almere. De Almeerse kopman, de nummer zeventien van de wereld, nam een comfortabele 2-0 voorsprong tegen Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema en leek op rozen te zitten toen hij in het vierde bedrijf bij een 10-7 stand op match ball kwam. De 26-jarige Anjema, die twee plekken hoger staat op de wereldranglijst dan Pilley, knokte zich echter knap terug in de partij en ging uiteindelijk toch met de winst aan de haal. Het werd 11-6, 11-7, 5-11, 10-12, 3-11 in het nadeel van Pilley.

In het laatste duel van de avond had de sterk spelende Bradley Hindle geen kind aan Sebastiaan Weenink (11-3, 11-5, 11-4), waardoor de schade voor Hemubo / Squash Almere beperkt bleef. Door de nederlaag staan de squashmannen na twee speelronden vijfde in de eredivisie. Volgende week komen ze weer in actie. Dan spelen de Almeerders uit tegen All Inn Squash uit Utrecht. Ook de dames van Hemubo / Squash Almere moeten volgende week weer aantreden. Zij stuiten dan in Hoofddorp op ‘MeerSquashHeroes.

Klik hier voor de volledige uitslagen en de stand in de Nederlandse eredivisie bij de mannen.