Laurens Jan Anjema is in het Indiase Mumbai doorgedrongen tot de tweede ronde van de PSA Masters. De 27-jarige squasher was in zijn openingspartij duidelijk een maatje te groot voor Davide Bianchetti.

De linkshandige Hagenaar bleek tijdens het Super Series Platinum toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour voldoende hersteld van de knieblessure die hem vorige week nog tot opgave noopte bij de Dutch Open. De als dertiende geplaatste Anjema domineerde de partij met de geroutineerde Italiaan vanaf het begin en kwam nooit in de problemen op de volledig glazen baan. Na 47 minuten was het pleit al beslecht: 11-5, 11-4, 11-4.

Maandagavond (plaatselijke tijd) moet de Nederlander het nu opnemen tegen Daryl Selby. De Engelsman, die een week geleden de Dutch Open op zijn naam schreef, liet zien nog steeds in topvorm te verkeren door de als tweede geplaatste Fransman Gregory Gaultier in vijf games naar huis te sturen. Het werd 12-10, 1-11, 11-13, 11-6, 11-6 voor Selby die op de wereldranglijst van december van de zeventiende naar de elfde plaats steeg door zijn toernooizege in Rotterdam.

Anjema en Selby kwamen in 2009 twee keer tegen elkaar in het strijdperk. Opvallend is dat Anjema, de nummer veertien van de wereld, beide keren het einde van de partij niet haalde. In maart ging hij tijdens een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie door zijn enkel, vorige week gooide een knieblessure roet in het eten.

Meer informatie over de PSA Masters 2009, waar een prijzenpot van $152,000usd is te verdelen, is te vinden op www.squashsite.co.uk/psamasters.