Orla Noom en Annelize Naudé kunnen na de eerste ronde van de Monte Carlo Classic 2009 hun koffers pakken. Beide squashsters gingen in hun openingswedstrijd onderuit.

Noom verloor van Camille Serme, terwijl haar landgenote onderuit ging tegen Line Hansen.

De nederlaag van de 24-jarige Noom kwam niet geheel onverwacht. Haar Franse tegenstandster begon dit jaar als de nummer 44 van de wereld, maar is sindsdien als een komeet omhoog geschoten op de mondiale ranglijst. De jonge Française bezet daarop inmiddels de dertiende plaats en is daardoor in Monte Carlo als vierde geplaatst. De Hoofddorpse, zelf de mondiale nummer 37, weerde zich echter kranig tegen de hoog aangeslagen Serme. Na vier games stond er desondanks een nederlaag op het scorebord: 5-11, 11-9, 6-11, 9-11.
Ook de acht jaar oudere Naudé moest in de eerste ronde van het met $25.300usd gedoteerde WISPA toernooi het onderspit delven. De Amsterdamse, 41e op de WISPA World Ranking, was niet opgewassen tegen de Deense Line Hansen, de nummer acht van de plaatsingslijst: Naudé won nog wel het eerste bedrijf, daarna was de koek op: 11-7, 5-11, 8-11, 4-11.