orla-2008-Forexx_15962Squashsters Annelize Naudé en Orla Noom zijn er niet in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinales van het internationale proftoernooi in het Franse Creteil. Beide Nederlanders gingen onderuit tegen lager gerangschikte tegenstandsters.

De als zevende ingeschaalde Noom, de nummer negenendertig van de wereld, speelde weliswaar een goede partij tegen de Italiaanse Manuela Manetta, die slechts vier plaatsen lager staat op de mondiale ranking, maar aan het einde van de rit stond er wel een 8-11, 11-8, 7-11, 9-11 nederlaag op het scorebord. De 33-jarige Naude, de nummer acht van de plaatsingslijst en nummer eenenveertig van de wereld, kon daarentegen niet in haar spel komen en moest de winst laten aan het grote Egyptische talent Nour El Tayeb. Het werd 9-11, 7-11, 7-11.

Opvallend was verder dat ook de twee andere 5/8 geplaatste speelsters donderdagavond het veld moesten ruimen tijdens het zogenaamde WISPA Tour 12 toernooi. Joshna Chinappa (5) verloor van qualifier Heba El Torky, terwijl Lauren Siddall (6) kansloos was tegen Nour El Shirbiny. De top-4 drong wel door tot de volgende ronde.

Meer informatie over de Internationaux de Creteil 2010 is te vinden op www.squashinfo.com.