piedro schweertmanSquashers Dylan Bennett en Piedro Schweertman hebben een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst van maart 2010. Dat maakten de Professional Squash Association (PSA) en de Women’s International Squash Players Association (WISPA) gisteren bekend.

De 25-jarige Bennett won afgelopen weekend in Peru voor de vierde keer een toernooi op de PSA World Tour. De Eindhovenaar verdiende daarmee 105 punten voor de wereldranglijst, hetgeen resulteerde in een verbetering van zeven plaatsen. De Nederlander staat nu drieënzeventigste. Ook Bennett’s landgenoot, de één jaar oudere Piedro Schweertman steeg op de mondiale ranking. De linkshandige Zeeuw ging vijf posities vooruit en staat nu nog maar net buiten de top-100. Schweertman is de nummer 101 van de wereld.

Laurens Jan Anjema is vanzelfsprekend nog steeds de hoogst gerangschikte Nederlander. De 27-jarige Hagenaar, de komende drie weken actief in Canada, zakte wel twee plekken en staat nu vijftiende. De PSA Ranking wordt aangevoerd door de Egyptenaar Ramy Ashour, de Engelsman Nick Matthew is de nummer twee.

Bij de dames blijft Natalie Grinham de tweede positie op de wereldranglijst bezetten. De 31-jarige Almeerse is inmiddels al bijna vijf maanden niet meer in actie gekomen als gevolg van haar zwangerschap, maar haalde in de periode juni t/m september 2009 zoveel punten dat ze Jenny Duncalf (3), haar zus Rachael Grinham (4) en Brits kampioene Alison Waters (5) nog steeds voorblijft. Vanessa Atkinson (12), Annelize Naudé (40), Orla Noom (41) en Milou van der Heijden (94) zijn de overige Nederlandse speelsters in de top-100. De Maleisische Nicol David is nog steeds de onbedreigde mondiale lijstaanvoerster.