Dylan Bennett heeft op overtuigende wijze de halve finales bereikt van de Belgium Open 2010. In de kwartfinales van het PSA Super Satelliet toernooi in het Belgische Herentals was de 25-jarige Eindhovenaar veel te sterk voor zijn één jaar oudere landgenoot Piedro Schweertman, die vorige week nog de Q-sourcing Squash Trophy 2010 in Barendrecht op zijn naam had geschreven.

De als eerste geplaatste Bennett, de nummer 73 van de wereld, had vorige maand tijdens het NK in Amsterdam ook al in straight games gewonnen van Schweertman, die in België als achtste was ingeschaald. Bennett had uit die overwinning duidelijk vertrouwen geput en kwam op de volledig glazen baan in Herentals nimmer in de problemen. Hij begon ijzersterk aan het duel, domineerde gelijk het midden van de baan en liet de controle over de wedstrijd niet meer los: 11-3, 11-5, 11-6.

In de halve finales moet de in topvorm verkerende Nederlander, eind vorige maand ook al zegevierend in Peru, het nu opnemen tegen zijn trainingsmaatje Bradley Hindle (3). De in ons land woonachtige Maltees sloeg het Finse talent Henrik Mustonen in drie games uit het toernooi. De andere halve eindstrijd gaat tussen twee youngsters, de Engelsman Joe Lee (2) en de Egyptenaar Amr Khaled Khalifa (4).