Laurens Jan Anjema heeft zich tot eind 2011 verbonden aan HEAD. De 27-jarige Nederlander speelt sinds het begin van dit jaar met rackets van het Oostenrijkse merk en boekt daarmee tot nu toe opzienbarende resultaten. De Hagenaar verloor dit jaar nog maar één partij en won al drie proftitels.


In februari werd hij voor de vijfde keer nationaal kampioen door in Amsterdam Dylan Bennett te verslaan in de NK finale. Een maand later boekte hij twee opeenvolgende toernooizeges op de Professional Squash Association (PSA) World Tour in Montreal en Winnipeg (beiden in Canada). Hierdoor steeg de linkshandige squasher in april maar liefst vier plaatsen op de wereldranglijst. Hij staat nu elfde, zijn hoogste positie ooit.

Anjema is gezien de goede resultaten vanzelfsprekend zeer te spreken over zijn 'switch': "Ik ben blij dat HEAD besloten heeft mij tijdens de komende, wellicht belangrijkste, jaren van mijn carriëre te ondersteunen. Nadat ik even moest omschakelen, heb ik met mijn nieuwe HEAD rackets inmiddels al drie toernooien gewonnen en een halve finale gehaald. De rackets zijn lekker licht en door de grotere ruimte tussen de snaren kan ik meer effect aan de bal geven. En dat komt mijn spel ten goede!"

Naast HEAD heeft Anjema, die deze week met het Nederlands team in actie komt tijdens het Europese Kampioenschap voor landenteams in het Franse Aix en Provence, ook sponsorcontracten met Fred Perry, Pro FitDrink, Squash-Heroes.com en Reewoud Energietechniek.