Precies anderhalf jaar voordat de World Open Squash 2011 in Rotterdam van start gaat, heeft toernooidirecteur Tommy Berden het startschot gegeven voor de kaartverkoop. Vanaf vandaag (28 april) is het dan ook mogelijk om tickets te bestellen voor het officiële individuele wereldkampioenschap squash voor heren en dames, dat van 28 oktober t/m 6 november 2011 georganiseerd wordt in de Maasstad.

“De reactie van squashliefhebbers uit heel de wereld was overweldigend, nadat we bekend hadden gemaakt dat het WK volgend jaar in het nieuwe Luxor Theater plaatsvindt,” zei de 31-jarige Berden. “Op de eerste dag kregen we al zoveel aanvragen voor toegangskaarten, dat we besloten hebben om de kaartverkoop eerder te starten dan gebruikelijk. Het duurt weliswaar nog achttien maanden voordat de beste spelers en speelsters ter wereld op het podium van het nieuwe Luxor Theater te bewonderen zijn, maar dat weerhoudt de echte squashfans er klaarblijkelijk niet van om nu al hun plaatsen te reserveren,” concludeerde de oud profspeler.

Begin februari werd bekend gemaakt dat Rotterdam als gaststad optreedt van het belangrijkste squashkampioenschap ter wereld. Het Luxor fungeert de laatste vier speeldagen als decor voor de World Open Squash 2011, de voorrondes vinden plaats bij squashvereniging Victoria Rotterdam. Het tiendaagse evenement kent een totale prijzenpot van ruim vierhonderdduizend Amerikaanse dollars. Een record in de historie van het professionele squash.

De World Open Squash 2011 is het vierde wereldkampioenschap dat in korte tijd plaatsvindt in Sportstad Rotterdam. Het WK Squash maakt na het WK Judo in 2009, het WK Turnen in 2010 en het WK Tafeltennis in 2011, een bijzondere reeks van topsportevenementen in de havenstad compleet. Daarnaast vindt dit jaar Le Grand Départ van de Tour de France plaats in Rotterdam.

Toegangsprijzen voor het gecombineerde WK Squash, dat voor het eerst in ons land georganiseerd wordt, variëren tussen de € 10,00 en € 30,00 per stuk. Kaarten voor de wedstrijden in het nieuwe Luxor Theater zijn te koop via www.worldopensquash2011.com, de officiële toernooisite van het prestigieuze squashkampioenschap. Toegang tot de voorronde wedstrijden bij Victoria is gratis.