Dylan Bennett is er maandagavond niet in geslaagd om de laatste zestien te bereiken van de Sky Open 2010. De 25-jarige Eindhovenaar was in de openingsronde van het PSA Super Series kampioenschap in Cairo niet opgewassen tegen Karim Darwish: 9-11, 8-11, 7-11.

De nederlaag van de Nederlander kwam niet als een verrassing. Darwish is de nummer vier van de wereld en stond vorig jaar elf maanden lang bovenaan de mondiale ranglijst. Door blessureleed viel de Egyptenaar begin 2010 wat terug op de prestigieuze ranking, maar inmiddels is de sierlijke squasher weer helemaal fit. Bennett bezet de 77e plaats op de PSA World Ranking en bereikte in Egypte pas voor de eerste keer in twee jaar het hoofdtoernooi van een Super Series toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour.

Eerder op de dag plaatste Laurens Jan Anjema zich wel voor de tweede ronde. De 27-jarige Hagenaar versloeg Mathieu Castagnet uit Frankrijk in vier games (11-8, 6-11, 11-5, 11-3). Woensdagavond komt de linkshandige Nederlander weer in actie. Dan treft hij de Engelsman Nick Matthew, de nummer twee van de wereld, die Omar Abdel Aziz uit Egypte eenvoudig de baas was.