Vanessa Atkinson en Laurens Jan Anjema zijn tijdens het Europese Kampioenschap Squash, dat volgende week (26-29 mei) plaatsvindt in Duitsland, geplaatst om de halve finales te bereiken. Dat maakte de Europese Squash Federatie (ESF) bekend.


De 34-jarige Atkinson is in het Duitse Saarbrucken als derde ingeschaald, achter de Engelse Jenny Duncalf, de nummer twee van de wereld, en de Française Camille Serme. Isabelle Stoehr (Frankrijk) neemt de vierde plek in op de plaatsingslijst. Atkinson, die in 2005 al eens de Europese squashtitel veroverde en vorig jaar tweede werd achter landgenote Natalie Grinham, die dit keer ontbreekt als gevolg van haar zwangerschap, versloeg Duncalf en Serme onlangs nog tijdens het voor Nederland zo succesvol verlopen EK voor landenteams in Aix en Provence.

Ook Annelize Naude en Orla Noom hebben tijdens het EK-individueel een beschermde status. Beide speelsters zijn geplaatst om de kwartfinales te bereiken. De 19-jarige Milou van der Heijden (9/16) is de vierde Nederlandse deelneemster.

Bij de mannen bestaat de Nederlandse afvaardiging uit de 27-jarige Anjema, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Bart Ravelli. Anjema, de mondiale nummer elf, is in Duitsland net als Atkinson als derde gerangschikt. De Fransen Gregory Gaultier, vijfvoudig Europees kampioen, en titelverdediger Thierry Lincou voeren de plaatsingslijst aan. Opvallend is de afwezigheid van alle Engelse topspelers. De zes hoogst gerangschikte Engelsen op de wereldranglijst, waaronder de nummer twee van de wereld Nick Matthew, ontbreken op het EK.