Vanessa AtkinsonVanessa Atkinson is op miraculeuze wijze doorgedrongen tot de kwartfinales van de Soho Square Women’s World Open Squash 2010, het officiële wereldkampioenschap squash voor vrouwen in het Egyptische Sharm El Sheikh.

De als veertiende geplaatste Atkinson keek in haar partij tegen Natalie Grainger doorlopend tegen een achterstand aan, maar de Nederlandse won het duel uiteindelijk wel: 2-11, 9-11, 13-11, 13-11, 11-9.

Atkinson begon dramatisch aan de wedstrijd tegen de Amerikaanse nummer zes van de plaatsingslijst, die net als Atkinson in het verleden de nummer één van de wereld was. Anderhalve game lang werd de twaalfvoudig nationaal squashkampioene weggeblazen, maar de 34-jarige Haagse knokte zich op indrukwekkende wijze terug in de partij. Hoewel ze de eerste twee games aan haar hoger aangeslagen tegenstandster moest laten en ook in de volgende drie games tegen een kansloze lijkende achterstand aan keek, waarin ze zelfs twee matchballen moest afweren, won Atkinson toch.

“Ze speelde in het begin zo goed, ik had zelf niet het gevoel dat ik iets verkeerds deed,” verklaarde de voormalige wereldkampioene haar slechte start, waarin ze pas bij een 2-11 en 0-7 achterstand in haar spel kwam. “Zoals zij in het begin speelde, is ze simpelweg niet te verslaan, maar ik wist dat mijn kansen zouden komen als ik haar langer op de baan kon houden. En gelukkig bleek dat uiteindelijk ook!”

In de kwartfinales van het met US$147.000 gedoteerde WK voor dames moet Atkinson het maandag vermoedelijk opnemen tegen de Engelse Alison Waters, de nummer vier van de wereld. De Britse kampioene moet dan wel eerst nog zien te winnen van Annie Au (16) uit Hong Kong. Deze partij wordt vanavond nog gespeeld.

Meer informatie over de Soho Square Women’s World Open Squash 2010 is te vinden op www.sohosquareworldopen.com.