Laurens Jan Anjema is de Koeweit Open 2010 sterk begonnen met een gedecideerde zege op Omar Abdel Aziz. De als 11e ingeschaalde squasher had weinig moeite om zijn Egyptische opponent op de knieën te krijgen. Na 39 minuten was het pleit al beslecht in het voordeel van de linkshandige Hagenaar: 11-6, 11-5, 11-5.

In de volgende ronde wacht de 27-jarige Anjema zaterdag opnieuw een duel met een Egyptenaar. Met Ramy Ashour, de nummer 1 van de wereld, treft de Nederlander dan echter een tegenstander van een ander kaliber. De 23-jarige Ashour bereikte dit jaar slechts 1 keer eerder niet de finale van een toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour. De 9 overige evenementen die de mondiale lijstaanvoerder speelde, wist hij minstens tot de eindstrijd te geraken. 5 keer stond hij uiteindelijk ook met de trofee in zijn handen.

De Kuwait Open 2010 is een belangrijk Super Series toernooi op de PSA World Tour, waar een totale prijzenpot van US$172.000 te verdelen is. Meer informatie over het squashkampioenschap is te vinden op www.squash.me.uk/kuwait.