Dylan Bennett en Ali Farag hebben zich geplaatst voor de finale van het internationale squashtoernooi in Hoofddorp, de ‘MeerSquashHeroes Open 2011.

De 26-jarige Bennett was in de halve eindstrijd van het zogenaamde Challenger 5 toernooi op de Professional Squash Association (PSA) World Tour net iets sterker dan zijn landgenoot Sebastiaan Weenink. In een gelijkopgaande wedstrijd was de Eindhovenaar, de nummer 1 van de plaatsingslijst op de cruciale momenten koelbloediger dan zijn 3 jaar jongere tegenstander, afkomstig uit het kwalificatietoernooi, die gisteren titelverdediger Piedro Schweertman had verslagen: 3-11, 11-7, 11-9, 12-10.

In de tweede halve finale was het smullen geblazen voor de aanwezige toeschouwers, waaronder een groot aantal kinderen, van de Egyptenaar Ali Farag. Het 18-jarige supertalent, in Hoofddorp als 3e ingeschaald, versloeg de Engelsman James Snell (2) met creatief en aanvallend spel: 10-12, 11-5, 12-10, 11-3.

Voor Bennett, de nummer 72 van de wereld, is het de 13e keer dat hij de eindstrijd van een PSA toernooi bereikt. Van de 12 voorgaande edities won hij er 5. Zijn laatste zege dateert van maart 2010 toen hij de open kampioenschappen van Zwitserland op zijn naam schreef.

Farag, de mondiale nummer 94, staat in Hoofddorp voor de 3e keer in de eindstrijd van een proftoernooi. Vorige week veroverde de beste jeugdspeler ter wereld zijn eerste proftitel door in het Franse Nimes te zegevieren tijdens de Open Du Gard 2011. Nog een week eerder had hij ook al de British Junior Open 2011, het meest prestigieuze jeugdevenement ter wereld, op zijn naam geschreven.

Het complete speelschema van de ‘MeerSquashHeroes Open 2011 is te vinden op toernooi.nl.