De squashers van Van Cleef Productions Victoria Rotterdam hebben gisteravond hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Het ongeslagen Esrein ’25 uit Hengelo, dat in de twee voorgaande wedstrijden zelfs geen game had ingeleverd, toonde zich in Rotterdam een maatje te groot voor het team van manager John de Paauw: 3-11.

Victoria liep al snel achter de feiten aan. In de eerste wedstrijd was clubtrainer Stephen Cooke volledig kansloos tegen de Duitser Andre Haschker: 0-3. Peter Barker zette de zaken vervolgens recht door de Zwitser Nicolas Müller opzij te zetten. Dit ging overigens met veel moeite. De Engelse wereldtopper van Victoria kwam zelfs met 0-1 en 1-2 achter, maar toonde veerkracht: 3-2. ,,Peter kampte met een enorme jetlag,’’ verklaarde De Paauw. ,,Twee dagen geleden was hij nog actief in Mexico, een tijdsverschil van acht uur! Dinsdag heeft hij dan nog een zware wedstrijd gespeeld in Engeland en dan op woensdag bij ons.’’

Het was aan Piedro Schweertman om Victoria in het laatste duel de overwinning te bezorgen, maar dat feestje ging niet door. Steve Finitsis, nota bene in het verleden nog actief geweest voor de Rotterdamse ploeg, won met 1-3.

Victoria is nu niet langer de leider van de eredivisie, maar John de Paauw raakt niet in paniek. ,,We spelen over twee weken nog een wedstrijd in Maastricht en daarna is het winterstop. Dan ga ik een plannetje uitdokteren.’’ De ervaren De Paauw denkt dat Esrein ook nog de nodige punten zal laten liggen. ,,Er is een nieuwe regel dat aan het eind van de rit vijftig procent van de wedstrijden door Nederlanders moeten zijn gespeeld. Vooralsnog doet Esrein dat niet, dus ik ben benieuwd hoe ze dat gaan oplossen.’’

De squashbond heeft dit jaar besloten dat er voor het eerst geen play-offs worden gespeeld. Wie na twaalf wedstrijden (er zijn zeven teams in de nationale eredivisie) bovenaan staat, is dus automatisch landskampioen. Wat dat betreft kan de nederlaag van gisteravond de Victorianen dus nog duur komen te staan.

Van Cleef Productions Victoria Rotterdam-Esrein ’25 3-11
Peter Barker (Eng)-Nicolas Müller (Zwi) 3-2 (9-11, 11-5, 10-12, 11-4, 11-5).
Piedro Schweertman-Steve Finitsis (Mal) 1-3 (6-11, 6-11, 11-9, 9-11).
Stephen Cooke-Andre Haschker (Dui) 0-3 (5-11, 6-11, 5-11).