Nederlandse jeugd presteert goed bij Nordic Junior Open Squash Championships

Het afgelopen weekend werd in het Deense Herning de Nordic Junior Open Squash Championships gehouden. Nordic staat voor Zweden, Denemarken en Noorwegen. Om het jaar organiseert één van deze landen het Nordic Junior Open toernooi. Dit maal was de beurt aan Denemarken om in Herning bij Sport 92 het toernooi te organiseren van 23-25 september 2005. In totaal hebben 127 junioren uit 9 verschillende landen deelgenomen. De Nordic was het eerste Grand Prix toernooi van het nieuwe seizoen. Bij een Grand Prix zijn dubbele punten voor de Europese ranglijst te verdienen door de squashers.

Volop prestaties!
De aanstormende Nederlandse squashtalenten hebben goed gepresteerd op de Nordic Junior Open in de verschillende categoriën Jongens en Meisjes <19, <17 en <15. Er werden maar liefst drie 1ste plaatsen gewonnen door resp. Milou van der Heijden, Melissa Meulenbelt en Tom Hoevenaars. Verder werd een 2de plaats door Mark te Witt veroverd en een 3de plaats door Ilona Lagerweij:

#Plaats Jongens <19 #Plaats Meisjes <19
1ste Tom Hoevenaars   Carmen Nuijen
6de Frank Hartkoren    
7de Bart Ravelli    
  Robin van Leeuwen    
       
  Jongens <17   Meisjes <17
2de Mark te Witt 1ste Melissa Meulenbelt
8ste Charles Veerkamp    
       
  Jongens <15   Meisjes <15
  Lucas Van Zelst 1ste Milou van der Heijden
    3de Ilona Lagerweij

De volledige uitslagen zijn te lezen via de site van de Deense Squashbond http://www.dsqf.dk/ en de site van het sportcentrum: http://www.sport92.dk/squash/njo/.