SBN ELITE SQUASH CUP 2004
UTRECHT - 26 juni 2004

Apeldoorn, Harderwijk en Hillegom winnen de Beker

Afgelopen weekend werden in Utrecht de Play off bekerkampioenschappen gehouden. De beste teams uit de reguliere bekercompetitie mochten in drie categorieën de strijd aangaan voor de beker met de grote oren. In de Elite categorie won Squash Apeldoorn, in de B-categorie won Wellness Harderwijk en in de C-categorie mocht Hillegom 2 de beker mee naar huis nemen.

Elite Cup 2004 (A-categorie)
De play off van de Elite Cup 2004 heeft een verrassende kampioen opgeleverd. In de hoogste categorie ging namelijk Squash Apeldoorn met de beker naar huis. De verwachting was dat de Beker in Utrecht zou blijven, maar door ziekte van Ronald v/d Boogaard was Utrecht dusdanig verzwakt dat het met 4-5 van Meersquash verloor in de halve finale. De kersverse eredivisie promovendus won in de halve finale oppermachtig van het zwakke Beverwijk met 9-0. Beverwijk miste Sebastiaan Weenink, Roberto Kalshoven en Michael Vertogen, waardoor Arjan Jansen de jonge formatie moest aanvoeren. In de finale trof het dus zeer verrassend Meersquash die in de halve finale boven zichzelf uitsteeg en met 5-4 won van titelverdediger Utrecht.

De selectie van Apeldoorn werd aangevoerd door de sympathieke Fin Tatu Muronmaa en bestond verder uit Rene Bron, Bastiaan Meulenbelt, Sven Wouters, Lisa Kho en Melissa Meulenbelt. Meersquash stond onder aanvoering van Jason Morris en kon beschikken over Martin Koolhaas, Jason Coleman, Frank Hartkoren, Bart Ravelli en Carmen Nuijen. Ondanks het feit dat Meersquash behoorlijk strijd leverde, was de formatie uit Apeldoorn oppermachtig. Apeldoorn liet maar twee punten liggen en won met 7-2 de finalewedstrijd en mag volgend jaar proberen de beker in eigen huis te verdedigen.

Utrecht won nog wel de strijd om de derde plaats van Beverwijk, maar dat verzachtte niet echt het smadelijke verlies in de halve finale in eigen huis. Volgens teamcaptain Jay Francis, was het ontbreken van Ronald van de Boogaard vanwege ziekte, doorslaggevend. Hierdoor schoof bij de mannen iedereen een positie op en kwam er een speler uit het tweede team op positie vier.

Klik op de foto's!

Winnaars Bekercompetitie Categorie B - Wellness Harderwijk 1 De Bekers Winnaars Bekercompetitie Categorie C - Squash Hillegom 2