chris_ryder.jpg'MeerSquashHeroes treedt komende zaterdag bij de mannen verzwakt aan in de Play-Offs van de Nederlandse eredivisie. De Engelsman Chris Ryder, de nummer 42 van de wereld, meldde zich deze week af bij teammanager Erik Kooijman en wordt dit weekend vervangen door zijn landgenoot Jaymie Haycocks, die exact zeventig plaatsen lager staat op de mondiale ranglijst.

Door de afmelding van de sterke Ryder komt de favorietenrol in de herenfinale nog duidelijker bij Hemubo / Squash Almere te liggen. Met de Australiër Cameron Pilley, de nummer twee van Nederland Dylan Bennett en de Amerikaan Gilly Lane in de gelederen behoren de Almeerders op papier de landstitel te bemachtigen, maar de Hoofddorpers, die aantreden met Daryl Selby, de eerder genoemde Haycocks en Bart Ravelli, gedijen al het hele seizoen goed in de underdogrol. Van een zekere winst voor Hemubo / Squash Almere is dan ook absoluut geen sprake.

Bij de vrouwen verschijnen beide teams wel in huns sterkste opstellingen aan de start. Vanwege de ‘200-punten grens’ hebben beide ploegen een andere insteek gekozen qua line-up. Hemubo / Squash Almere, regerend landskampioen, treedt aan met twee wereldtoppers (Natalie Grinham en Vicky Botwright) en een toptalent. ’MeerSquashHeroes zet daar één wereldtopper (Rachael Grinham) en twee internationale subtoppers (Orla Noom en Kim Hannes-Teunen) tegenover. Hierdoor komt de beslissing vermoedelijk te liggen in de laatste partij tussen de zusjes Grinham, oftewel de nummers drie (Rachael) en vier (Natalie) van de wereld. Een beter affiche had Squash Bond Nederland waarschijnlijk niet kunnen wensen.

De finalewedstrijden van de Eredivisie Play-Offs beginnen zaterdag 25 april om 12.00 uur in het Frans Otten Stadion. De speelvolgorde op het centercourt is als volgt:

- Ilona Lagerweij (Hemubo / Squash Almere) vs. Kim Hannes-Teunen (‘MeerSquashHeroes)
-
Gilly Lane (Hemubo / Squash Almere) vs. Bart Ravelli (‘MeerSquashHeroes)
-
Vicky Botwright (Hemubo / Squash Almere) vs. Orla Noom (‘MeerSquashHeroes)
-
Cameron Pilley (Hemubo / Squash Almere) vs. Daryl Selby (‘MeerSquashHeroes)
-
Natalie Grinham (Hemubo / Squash Almere) vs. Rachael Grinham (‘MeerSquashHeroes)
-
Dylan Bennett (Hemubo / Squash Almere) vs. Jaymie Haycocks (‘MeerSquashHeroes)