De squashers van Didacticum Victoria blijven ook na gisteravond koploper van de eredivisie, maar het kostte de Rotterdammers bloed, zweet en tranen tegen het taaie Meersquash (11-4).

De jonge Joris Wagenaar mocht het spits afbijten. Vooral in de eerste game stond de man uit eigen jeugd stijf van de spanning tegen ex-Victoriaan Marc ter Sluis. Teammanager John de Paauw had toch op winst voor Wagenaar gerekend, maar kwam bedrogen uit (2-3 verlies). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd. Wagenaar kreeg bij 11-10 in de vijfde game zelfs nog een matchbal, toen hij er net twee van Ter Sluis vakkundig had weggewerkt. Hij kon de druk echter niet aan.
Joris Wagenaar: ,,Aan het begin en het einde van de wedstrijd had ik toch last van spanning. Ik baal flink, want afgelopen zaterdag won ik nog met 3-0 van Marc. Ik wil niet zeggen dat ik onder mijn niveau speelde, Marc was gewoon goed en liet me niet in mijn spel komen. Voor de eerste keer voor eigen publiek spelen is toch wat anders dan toen ik mijn debuut maakte uit in Wijk bij Duurstede. Ik ken alle mensen op de tribune en wilde dus extra goed spelen. Jammer dat dat er niet uitkwam.’’
Victoria’s nummer één Stéphane Galifi, die zich recentelijk liet naturaliseren tot Italiaan na een conflict met de Franse bond, deed wat hij moest doen: hij versloeg eenvoudig zijn tegenstander Frank Hartkoren. De technicus kwam niet door het kwalificatietoernooi van de Dutch Open, een prestigieus toernooi dat afgelopen weekend bij Victoria plaatshad. ,,Ik was ontgoocheld, heb dagenlang met de kop tussen mijn benen thuis gezeten,’’ liet Galifi weten. ,,Ik denk dat ik de laatste tijd teveel gespeeld en gereisd heb. Ik ga nu naar Saudi-Arabië en daarna neem ik anderhalve maand rust.’’ En dan, met zijn kenmerkende lach: ,,Vanaf dan ga ik iedereen verslaan.’’
Lucas Buit won ook (3-1), van de veel jongere Bart Ravelli. Buit overwon in de eerste game nog een gamebal (14-12), verloor de tweede, maar stelde toen orde op zaken.

Victoriaanse vrouwen doen fantastische zaken
Het was een vruchtbare avond voor Victoria, want ook de vrouwen zegevierden. Sterker: Clear Victoria vernederde in Amsterdam de thuisploeg Amstelpark: 2-15. Hierdoor lijkt een plaats in de felbegeerde play-offs verzekerd voor de Rotterdamsen. Voorafgaande aan de wedstrijd stond Victoria nog vierde, terwijl de Amsterdamsen op de tweede plaats bivakkeerden. Victoria wipt nu echter over Amstelpark heen.
Jacqueline van Nauta Lemke, Aisling Blake, Jenny Duncalf en Marjon Dingemans wonnen allen hun partij. Alleen Duncalf verloor twee games tegen Annelize Naudé. Opvallend, want de Engelse is in bloedvorm. Ze won de laatste drie toernooien waaraan ze deelnam en klom hierdoor naar de tweede plaats van de wereldranglijst, achter de ongenaakbare Maleisische Nicol David.
Victoria speelt volgende week thuis tegen het laaggeplaatste Meersquash.

Didacticum Victoria-Meersquash 11-4.
Joris Wagenaar-Marc ter Sluis 2-3.
Stéphane Galifi-Frank Hartkoren 3-0.
Lucas Buit-Bart Ravelli 3-1.

Amstelpark-Clear Victoria 2-15.
Miranta Kries-Jacqueline van Nauta Lemke 0-3.
Bea de Dreu Spitse-Aisling Blake 0-3.
Annelize Naudé-Jenny Duncalf 2-3.
Ellen Steenkist-Marjon Dingemans 0-3.