Het herenteam van Hemubo / Squash Almere heeft zich gisterenavond officieel geplaatst voor de Play-Offs van de Nederlandse eredivisie. In Beverwijk werd middenmoter Squashwebshop.nl / MAX Beverwijk eenvoudig verslagen. Het werd 1-12 voor de bezoekers uit Almere.

Door de eclatante zege, die tot stand kwam door overwinningen van achtereenvolgens Tommy Berden (11-3, 11-5, 11-7 tegen Roberto Kalshoven), Cameron Pilley (11-6, 11-7, 11-6 tegen Sander Kock) en Bastiaan Meulenbelt (11-7, 11-5, 8-11, 11-6 tegen Martijn Kock), klom Hemubo / Squash Almere naar de koppositie en is het niet meer te achterhalen door de teams buiten de top-4. Hierdoor is deelname aan de climax van de eredivisie een feit. Tegen wie de regerend landskampioen op vrijdag 23 april in de halve finales van de Play-Offs in actie komt is nog onbekend.

De dames van Hemubo / Squash Almere beleefden woensdag een slechte avond. In Amsterdam werd met 13-4 verloren van SPA Zuiver / Amstelpark Squash, waardoor de Almeerders voor het eerst dit seizoen uit de top-4 vielen. Volgende week volstaat dan ook alleen een ruime overwinning op Eurosafe Solutions / Squash Zwolle om nog in aanmerking te komen voor een plek in de Play-Offs.

Tegen Amstelpark wist alleen Laura Lagerweij te winnen tegen Karen Maree: 11-6, 10-12, 11-9, 11-6. Milou van der Heijden, Margriet Huisman en debutante Nikki van der Heijden konden het goede voorbeeld van hun jonge ploeggenote niet volgen. Zij gingen onderuit tegen respectievelijk Lotte Eriksen (1-3), Annelize Naudé (0-3) en Bea De Dreu-Spitse (0-3).