Vanavond is de voorlaatste speelronde in de Dames Eredivisie. Eén ding is duidelijk: Centre Court/Sticht Handelshuis eindigt dit seizoen als zesde. Voor alle alle plekken geldt dat alles nog open ligt.

Koploper Clear Victoria Rotterdam kan morgenavond de play-offs veilig stellen. Daarvoor moeten ze 10 punten pakken in de wedstrijd tegen nummer 3 SPA Zuiver Amstelpark. De Amsterdamse dames komen met de nummer 2, 3, 4 en 5 van hun spelersopgave naar Rotterdam, waar het Rotterdamse team wordt vertegenwoordigd door de nummer 5, 6, 7, en 8 van hun spelersopgave. Of dit verschil ook in de uitslag is te zien, moet nog duidelijk worden.

Een andere belangrijke wedstrijd is tussen Eurosafe Solutions Squash Zwolle en Hemubo/Squash Almere. De clash tussen de huidige nummer 2 en 5 kan beslissend zijn voor de play-offs. Als de Zwolse dames winnen, zijn ze geplaatst voor de play-offs en hebben de Almeerse dames nog een kleine kans om de laatste vier te bereiken. Als de Almeerse dames morgenavond winnen, ligt nog alles open.

De derde wedstrijd is die tussen nummer 6 Centre Court/Stichts Handelshuis en nummer 4 MeerSquashHeroes. De Hoofddorpse formatie moet de volle 15 punten binnen slepen om uitzicht te blijven houden op de play-offs.

In de Heren Eredivisie staan nog 3 speelrondes op het programma. Ook hier is nog niets beslist, behalve dat Hemubo/Squash Almere is geplaatst voor de play-offs. Het tactische spel voor hun is begonnen: Tegen wie willen ze de halve finale spelen en op welke plek moeten ze dan eindigen? Morgenavond reizen ze samen met het damesteam naar Zwolle, om tegen Trust and Law Squash Zwolle te spelen. De Zwollenaren moeten nu echt punten gaan pakken om degradatie te voorkomen.

Nummer twee Didacticum Victoria Rotterdam moet nog 4 games winnen om ook de play-offs veilig te stellen. De eerste mogelijkheid is morgenavond tegen de nummer 6 MeerSquashHeroes. De Hoofddorpers staan twee punten voor op de degradatieplek, en moeten dus vol aan de bak om het degradatiespook te verjagen.

De derde wedstrijd is die tussen de nummer 3, HSRC De Diepput, en de nummer 5, Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk. Ook hier staan alle belangen op het spel. De Hagenaars kunnen met een goed resultaat de play-offs veilig stellen en de het team uit Beverwijk moet punten halen om de twee onderste teams niet nog dichterbij te laten komen.

Het volledige programma is als volgt:

Dames
Centre Court/Stichts Handelshuis - MeerSquashHeroes
Bondsscheidsrechter: Eric Broekema
Saskia Kuijer - Orla Noom
Anne Jongerden - Kim Hannes-Teunen
Sandra de Koning - Lisa Kho
Cindy Tammenga - Tessa ter Sluis

Eurosafe Solutions Squash Zwolle - Hemubo/Squash Almere
Bondsscheidsrechter: Michael Schults
Dagmar Vermeulen - Margriet Huisman
Kathrin Rohrmuller (DUI) - Milou van der Heijden
Melissa Meulenbelt -Daphne Albada Jelgersma
Lisette Eschweiler - Ilona Lagerweij

Clear Victoria Rotterdam - SPA Zuiver Amstelpark
Bondsscheidsrechter: Ron Prins
Line Hansen (DEN) - Annelize Naude
Milja Dorenbos - Lotte Eriksen (NOR)
Marjon Dingemans - Stephanie Edmison (CAN)
Jacqueline van Nauta-Lemke - Bea de Dreu-Spitse

Heren
Trust and Law Squash Zwolle - Hemubo/Squash Almere
Bondsscheidsrechter: Ron van Alphen
Kashif Shuja (NZL) - Dylan Bennett
Tom Hoevenaars - Bradley Hindle (MLT)
Jeroen van Vilsteren - Tommy Berden

MeerSquashHeroes - Didacticum Victoria Rotterdam
Bondsscheidsrechters: Jacques Wielandt & Richard Corveleijn
Bart Ravelli - Stephan Galifi (ITA)
Michael Fiteni (MLT)- Lucas Buit
Neeraj Aggarwal (AUS)- Stephen Cooke (ENG)

HSRC De Diepput - Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk
Bondsscheidsrechter: Marco van den Berg
John Rooney (IER) - Steve Finitsis (AUS)
Sebastiaan Weenink - Sander Kock
Stefan Leifels (DUI) - Martijn Kock Jr.

Squash Bond Nederland