Vanavond speelt Squashwebshop.nl/MAX Sports & Wellness in Den Haag tegen HSRC De Diepput. Nu de eindfase van de eredivisie is aangebroken, doen alle teams hun best om nog voldoende punten te pakken om degradatie te voorkomen of om de play-offs te halen.

Dit betekent dat de opstellingen van de teams sterker worden en de wedstrijden van nog hoger nivo. Zo ook aankomende woensdag in Den Haag. De Haagse formatie mist kopman en Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema, maar kan een waardige vervanger opstellen in de persoon van John Rooney. De Beverwijkse formatie speelt na een afwezigheid van 2 wedstrijden weer met zijn kopman Steve Finitsis. Hierdoor ziet het programma er als volgt uit:

Woensdag 3 maart, vanaf 19.30u in Den Haag:

HSRC DE DIEPPUT versus SQUASHWEBSHOP.NL/MAX SPORTS & WELLNESS
Nrs 3. Stefan Leifels (DUI) versus Martijn Kock (#20 NL)
Nrs 1. John Rooney (IRL, #79 WRL) versus Steve Finitsis (AUS, #69 WRL)
Nrs 2. Sebastiaan Weenink (#6 NL) versus Sander Kock (#14 NL)

In de eerste en laatste wedstrijd van de avond ligt het voordeel op papier aan Haagse zijde, maar zijn er zeker kansen voor Squashwebshop.nl/MAX Sports & Wellness. Leifels is voormalig Duits kampioen en voormalig nummer 95 van de wereld, maar is op zijn retour. De inmiddels 37-jarige Duitser staat echter wel bekend om zijn uitstekende mentaliteit dus het zal een lastige wedstrijd worden voor Martijn. Ook Sander mag aan de bak tegen de nummer 4 van het afgelopen NK Weenink. Weenink is sinds begin dit jaar fulltime aan het squashen nadat hij zijn studie heeft afgerond. Aangezien hij een van de talentvolste spelers is van zijn generatie wordt er nu veel van hem verwacht. Op het NK won hij met 3-1 van Sander, dus ook Sander mag een zware wedstrijd tegemoet zien.

Over de kopmannen valt van tevoren niets te voorspellen. Het verschil op de wereldranglijst is te verwaarlozen, dus reden te meer om naar Den Haag af te reizen om te komen kijken!

Tussenstand eredivisie:

Punten

Gespeeld

1

Hemubo/Squash Almere H1

92

10

2

Didacticum Victoria Rotterdam

85

9

3

HSRC De Diepput

71

9

4

Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash

68

10

5

Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk

52

9

6

MeerSquashHeroes H1

48

9

7

Trust and Law Squash Zwolle

46

10

 

squashwebshop-logo