In de eerste helft van het seizoen werd HSRC De Diepput nog behoorlijk vernederd door Didacticum Victoria Rotterdam met 12-0. Gisteravond was het Haagse team erop gebrand een sportieve revanche te nemen. Maar een tripje naar Rotterdam is op voorhand natuurlijk altijd ‘lastig’ en de opstelling van beide teams liet op papier ook alle mogelijkheden open.

Andermaal begon de avond met het duel tussen Victoria clubtrainer Stephen Cooke en Rick Penders.  Reeds tweemaal eerder troffen deze spelers elkaar en beide keren ging de overwinning naar Stephen. Maar Rick wordt wel steeds sterker! Gisteravond zat gamewinst er uiteindelijk toch net niet in, maar was Rick tweemaal wel heel dichtbij nadat hij van een achterstand was teruggekomen  11-8, 12-10, 11-6 voor Stephen en daarmee de eerste drie punten van de avond voor Victoria.

De tweede wedstrijd van de avond zou een demonstratie dropshot en drop-volley worden.  Namens Victoria nam de Fransman Stefan Galifi het op tegen John Rooney. Vorige week konden we het scherpe spel van John al bewonderen in de thuiswedstrijd tegen Squashwebshop.nl/Max Beverwijk alwaar hij met 3-0 won van Steve Finitsis. Gisteravond liet John er geen twijfel over bestaan wie over de beste drops beschikt: of het nu ging om een dropshot van achter uit de baan, een drop volley of een counterdrop:  John weet de ballen onwaarschijnlijk laag en trefzeker weg te leggen. Galifi had hier geen antwoord op en dat de wanhoop nabij was werd duidelijk door de oplopende emoties.  Nadat John de eerste twee games had gewonnen (2x 11-6) kwam John in de derde game op match point (10-6). In hetgeen de laatste ralley van de wedstrijd zou worden werd de beslissing van scheidsrechter Cor Hagers door Galifi dusdanig fel bestreden dat Cor besloot tot een conduct stroke. En daarmee was tot ontzetting van eenieder de wedstrijd afgelopen! 3-0 voor John Rooney en daarmee de stand voor de avond weer in evenwicht.

Aan Sebastiaan Weenink de taak om tegen routinier Lucas Buit de overwinning uit Rotterdam weg te slepen. In de eerste game leek dat nog niet te gaan lukken: Sebastiaan kon geen goede lengte vinden waardoor hij zelf te vaak in de verdediging kwam en niet zijn favoriete aanvallende spel vanaf de T kon spelen: 11-8 voor Lucas. In de daaropvolgende game werd het spek van Sebastiaan echter beter: hij dwong Lucas tot het afleggen van vele meters over de baan en daarmee kwam de vermoeidheid. Resultaat: Sebastiaan pakt een mooie 3-1 overwinning (11-8, 8-11, 11-13, 5-11) en zorgt er daarmee voor dat HSRC De Diepput met een 9-4 overwinning uit Rotterdam wederkeren naar het Haagse.

Volgende week is de laatste speelronde in de reguliere eredivisie waarin de squashers van HSRC De Diepput een uitwedstrijd spelen tegen Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash in Utrecht. Belangrijker is echter wat Didacticum Victoria Rotterdam en Hemubo/Squash Almere in deze laatste speelronde gaan doen, want dat zal bepalen wie HSRC De Diepput als tegenstander ktijgt in de play offs. Een herhaling van het duel van gisteravond tegen Didacticum Victoria Rotterdam behoort zeker tot de mogelijkheden! De play offs wordt gespeelt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam op 23 en 24 april 2010.