De eeuwige aartsrivaal HSRC De Diepput heeft de squashers van het Rotterdamse Didacticum Victoria gisteravond pijn gedaan. Op het eigen complex ging Victoria met 4-9 ten onder in de klassieker. ,,Een zware deceptie,’’gaf  teammanager John de Paauw (Victoria) na afloop aan.

Hij doelde vooral op het optreden van de Fransman Stéphane Galifi. Hij ging in de tweede partij van de avond kansloos onderuit tegen de Ier John Rooney (0-3). ,,Ik speelde heel slecht,’’ gaf Galifi eerlijk toe. ,,Ik kon me niet concentreren. Ik ben al weken niet in vorm. Ik voel me vermoeid. Ik heb de laatste tijd veel gereisd. Dit was erg teleurstellend.’’ De duidelijk aangeslagen Fransman bleef vervolgens de hele avond in een hoekje zitten. Opvallend overigens: vandaag reist hij naar Canada om daar aan een toernooi deel te nemen.

Lucas Buit verloor namens Victoria ook (1-3), van zijn pupil Sebastiaan Weenink. Maar de manier waarop dat ging was anders. De Amsterdammer in Rotterdamse dienst dwingt erg veel respect af. Hij vecht voor ieder punt. ,,Een voorbeeld voor iedereen,’’ vindt John de Paauw. In de derde game stond Buit trouwens nog meermaals op gamebal (10-7), maar hij gaf de game toch nog uit handen.

In de eerste confrontatie van de avond had clubtrainer Stephen Cooke wel een eenvoudige zege geboekt voor de Rotterdamse thuisformatie (3-0 op Rick Penders), maar dat mocht dus achteraf gezien niet baten. Victoria slaagde er niet in om acht punten te pakken en zodoende de koppositie op de ranglijst van de Nederlandse eredivisie  over te nemen van Squash Almere.

Victoria blijft naar alle waarschijnlijk ook op de tweede plaats steken, want volgende week in de uitwedstrijd tegen Beverwijk (de laatste wedstrijd voor de play-offs) kan De Paauw geen beroep doen op al zijn topspelers. Peter Barker, Clinton Leeuw, Stéphane Galifi, Lucas Buit: ze zitten allemaal in Canada.

Omdat HSRC na gisteravond stevig op de derde stek staat, is de kans groot dat het duel van gisteren ook de halve finale van de play-offs (23 april in het Amsterdamse Frans Otten Stadion) wordt. Dan staat weer de wedstrijd Galifi-Rooney op het programma, en moet Cooke het in plaats van Buit opnemen tegen de sterke Weenink. ,,Het wordt dus nog een hele kluif om de finale te bereiken,’’ weet John de Paauw, die de wereldtopper Peter Barker die dag zal laten spelen tegen Nederlands beste speler Laurens Jan Anjema.


Didacticum Victoria Rotterdam-HSRC De Diepput 4-9.
Stephan Galifi (ITA)-John Rooney (IER) 0-3 (6-11, 6-11, 7-11).
Lucas Buit-Sebastiaan Weenink 1-3 (11-8, 8-11, 11-13, 5-11).
Stephen Cooke-Rick Penders 3-0 (11-8, 12-10, 11-6).

 

Overige uitslagen:

 

 

wo 10-3-2010 19:30

12

Didacticum Victoria Rotterdam

-

HSRC De Diepput

4-9

wo 10-3-2010 19:30

12

Squashwebshop.nl/MAX Beverwijk

-

Trust and Law Squash Zwolle

12-0

wo 10-3-2010 19:30

5

MeerSquashHeroes H1

-

Lekkerfitzijn.nl/All Inn Squash

5-10