In alweer de derde thuiswedstrijd van de squashformatie uit Dronten was Victoria Rotterdam de tegenstander. Vooraf had teammanager Thony Schwab rekening gehouden met een 12-0 nederlaag. Immers alle spelers van Victoria waren veel beter in ranking en reputatie.

Echter in de eerste wedstrijd van de avond zorgde Bart van Wijnhoven gelijk voor een verassing. Waar zowel de tegenstander, scheidsrechter en twee spelers van KEAN Flevoparq zwaar vast zaten in de file en bijna een half uur te laat waren, was Bart als enige speler op tijd. Ook wel verrassend te noemen, omdat Bart uit Maastricht moest komen en dat deed met de trein naar Rotterdam en vandaar met de auto van zijn broer, zijn reis voorzette naar Dronten. Een reis van bijna 5 uur.

Het heeft de vorm van Bart blijkbaar niet geschaad, want hij won met 3-2 van Michael Ernst. Gezien het verschil op de ranglijst een stunt. Schwab was behoorlijk content met de 3 punten. Voor ons zijn dit bonuspunten. Sander van Tour had weinig in te brengen tegen de ervaren Steve Finitsis. Hij weerde zich nog knap in de 1e game, maar daarna was de pijp leeg en verloor hij de resterende games met een dik verschil. In de laatste wedstrijd mocht Karel Huisman laten zien wat hij in huis had tegen de ervaren en technisch begaafde Stephen Cooke. En dat deed hij met verve. In de eerste game was het behoorlijk close en leek het er even op of hij de game ging binnenhalen. Cooke bleef echter kalm en gebruikte zijn ervaring om de game alsnog te winnen. Karel pushte in de 2e en 3e game Cooke tot het uiterste, maar was in de beslissende eindfase van elke game steeds sluwer dan Karel. Respect voor de routinier, maar zeker ook voor Karel Huisman die een goed niveau haalde en een puike wedstrijd speelde.

Door deze overwinning passeert KEAN Flevoparq Squash Zwolle op de ranglijst en stijgt naar de 6e plaats. De plek waar teammanager, Thony Schwab, graag zou staan aan het einde van het seizoen. Het is punten sprokkelen. We hebben de laagste begroting, dus we moeten slim en tactisch bekijken bij welke wedstrijden we het verschil kunnen maken. Volgende week Beverwijk, dat wordt een lastige uitwedstrijd.