De mannen van ‘MeerSquashHeroes zijn er woensdagavond niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen Max Sports Beverwijk in winst om te zetten. Door de 6-9 nederlaag bleven de Hoofddorpers steken op de 5e plaats in de hoogste divisie in de Nederlandse squashcompetitie.

Michael Fiteni beet in Beverwijk het spits af voor ‘MeerSquashHeroes. De Maltees, die al jarenlang in Hoofddorp woont, verloor de openingsgame tegen Sander Kock, maar knokte zich vervolgens knap terug. Na winst van het 2e en 3e bedrijf ging het licht echter uit bij Fiteni, die zich uiteindelijk met 7-11, 11-2, 11-9, 2-11, 5-11 gewonnen moest geven.

Kopman Bart Ravelli was in de 2e partij van de avond niet in staat om de stand weer in evenwicht te brengen. De jonge international bood de in topvorm verkerende Duitser Jens Schoor, afgelopen weekend nog winnaar van het internationale proftoernooi in Barcelona, wel goed tegenstand, maar winst zat er niet in. Het werd 8-11, 8-11, 11-9, 5-11.

De 3e Hoofddorper, Frank Hartkoren, maakte het verlies een stuk draaglijker voor ‘MeerSquashHeroes door de Noor Kim Are Killingberg eenvoudig terug te wijzen. Na een spannende openingsgame was Hartkoren in game 2 en 3 heer en meester: 11-9, 11-3, 11-5.

Na 9 speelronden hebben de mannen van ‘MeerSquashHeroes nu 62 punten verzameld, 7 punten meer dan Squash Zwolle, de nummer 6 op de nationale ranglijst. De achterstand van de Hoofddorpers op de felbegeerde 4e plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Play-Offs, is klein. Squash Maastricht heeft 64 punten, slechts 2 meer dan ‘MeerSquashHeroes. Koploper All Inn Squash staat op 84 punten.

Standen en uitslagen van de Nederlandse squasheredivisie zijn te vinden op www.toernooi.nl.