De komst van squasher Karim Darwish is woensdagavond in Rotterdam niet onopgemerkt gebleven. De tribunes van eredivisionist Didacticum Victoria puilden uit tijdens de competitiewedstrijd tegen HSRC. De squashliefhebbers wilden dit 'neusje van de zalm' met eigen ogen aanschouwen. De 29-jarige Egyptenaar, de huidige nummer drie van de wereldranglijst, gaf waar de mensen voor waren gekomen.

Teammanager John de Paauw van Victoria trok Karim Darwish jaren geleden al aan, toen hij nog niet de absolute wereldtop had bereikt. De Egyptenaar die alles kan (conditioneel topfit, tactisch sterk, technisch volmaakt) zou in 2009 de nummer één van de wereld worden en die positie ook een jaar bekleden. Door blessures (Darwish moest deze maand door een hamstringkwetsuur een groot toernooi in New York aan zich voorbij laten gaan) is hij nu dus twee plaatsjes gezakt.
Vorig seizoen kwam de in Caïro woonachtige kosmopoliet niet in actie namens Victoria. "Elke twee weken was er ergens in de wereld wel een belangrijk toernooi," kijkt de balvirtuoos terug. "Nu kwam het goed uit om weer een wedstrijd te spelen."
En Darwish bracht nog goed nieuws: over twee weken speelt hij nog een keer in Rotterdam voor Victoria. "Daarna wil ik nog een derde wedstrijd spelen, zodat ik ook mag meedoen aan de play-offs. Ik wil weer landskampioen worden met Victoria."
De Farao, zoals hij bij Victoria liefkozend wordt genoemd, heeft dit jaar twee doelen. Uiteraard probeert hij weer de nummer één van de wereld te worden. En in de eerste week van november wil hij vlammen tijdens het qua prijzengeld grootste toernooi aller tijden: de World Open in Rotterdam. "Het zou geweldig zijn als ik juist in deze stad wereldkampioen kan worden," zegt Darwish. "Ja, ik heb nog dromen."
Gisteren haalde Dicacticum Victoria mede door een 3-0 zege van Darwish op Sebastiaan Weenink de maximale 12-0 score tegen de Haagse aartsrivaal HSRC. Ook Stephen Cooke (tegen Neeraj Aggerwal) en de Australiër Steven Finitsis (tegen de Duitser Raphael Kandra) wonnen immers met 3-0.

Didacticum Victoria-HSRC 12-0.
Stephen Cooke-Neeraj Aggerwal 3-0 (11-4, 11-1, 11-9).
Karim Darwish-Sebastiaan Weenink 3-0 (11-8, 11-4, 11-6).
Steven Finitsis-Raphael Kandra 3-0 (13-11, 11-3, 11-7).