De wedstrijd Zwolle vs Dronten was een belangrijke wedstrijd om verschillende redenen. Ten eerste strijden beide teams om lijfsbehoud in de Eredivisie en ondanks dat Dronten in Flevoland ligt en Zwolle in Overijssel, wordt de wedstrijd toch als een derby gezien. Tenslotte het gegeven dat de eigenaar van Flevoparq Dronten, Thony Schwab, jarenlang teammanager was bij Zwolle. Dus de belangen waren groot en er stond prestige op het spel. Flevoparq had een heuse supportersschare meegenomen naar Zwolle, dus het was gezellig druk. De bedoeling was om directe concurrent Zwolle een forse tik uit te delen en het grote verschil in te lopen op de ranglijst.

Zwolle speler van het eerste uur, Jeroen van Vilsteren beet de spits af tegen de teamcaptain van Flevoparq, Glenn Keenan. In de eerste twee games speelde Keenan duidelijk een tempo te hoog voor Jeroen. In de 3e game was Jeroen echter warm gedraaid en gaf goed tegengas. Keenan, hield de schade echter beperkt en won de laatste game nipt. In de tweede wedstrijd mochten de nummers 1 opdraven. Zwolle speelde met de Nieuw Zeelander Kashif en de Fransman Renan Lavigne, maakte zijn debuut voor Flevoparq. De Fransman behoorde ooit tot de beste 15 spelers van de Wereld. Hij is nu 36 jaar en heeft nog steeds het niveau van een top 40 speler. Lavigne won de eerste twee games met gemak. In de derde game begon echter de motor te haperen. Ook omdat Kashif beter en slimmer begon te spelen en daardoor game 3 en 4 won. De Fransman herstelde zich echter net op tijd in de beslissende game en kwam geen moment in de problemen en won uiteindelijk de wedstrijd. De teamwinst was daardor al binnen voor de Drontense fomatie, maar doel was om met ruime cijfers te winnen.

In de laatste wedstrijd speelde twee Duitse spelers tegen elkaar. Zwolle met de talentvolle Rudi Rohrmuller en Dronten met Andre Hascker. Rudi ziet er uit als het jongere broertje van Arnold Schwarzennegger en speelt ook met veel power en gezonde agressie. Hascker werd in de eerste twee games omver geblazen. Echter de jonge Duitser werd vermoeid en begon minder goed te bewegen. Hascker pushte hem tot het uiterste en stond zelfs 10-6 voor 3e game. Helaas voor Hascker kwam zijn landgenoot punt voor punt terug en uiteindelijk langzij met een zwaarbevochten 14-12 winst. Flevoparq won de wedstrijd met 9-5, maar de conclusie is dat Zwolle de morele winnaar is. Het verschil is nu steeds 12 punten en met nog 4 ronden te gaan zal het een zware klus worden om dat verschil te dichten.

 

Zwolle-Flevoparq2