De squashers van ‘MeerSquashHeroes zijn in de twaalfde speelronde van de Nederlandse squasheredivisie tegen een nederlaag aangelopen. In Den Haag werd met 4-9 verloren van het sterke HSRC De Diepput.

Frank Hartkoren zette de Hoofddorpers nog wel op voorsprong in de zware uitwedstrijd tegen de titelkandidaat uit de residentiestad. De 23-jarige Hoofddorper won in straight games (11-9, 11-5, 11-3) van Martijn Kock. De Engelse kopman Jaymie Haycocks, die pas zijn tweede wedstrijd dit seizoen speelde, was vervolgens niet opgewassen tegen zesvoudig Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema. Het werd 7-11, 4-11, 9-11.

De laatste partij tussen Bart Ravelli en Sebastiaan Weenink diende dan ook de doorslag te geven. Ravelli, afgelopen weekend bij het NK nog te sterk voor Weenink, begon goed aan het duel en nam een 1-0 voorsprong. In het vervolg van de strijd bleek de Hagenaar echter de betere van de twee, waardoor er een 11-8, 6-11, 9-11, 6-11 eindstand op het scorebord terecht kwam.

Ondanks de nederlaag deed ‘MeerSquashHeroes wel goede zaken in de strijd om deelname aan de Play-Offs. Naaste concurrent Squash Maastricht ging met 12-1 onderuit tegen koploper All Inn Squash uit Utrecht, waardoor de Hoofddorpse mannen, met nog twee speelronden te gaan, alleen op de vierde plaats staan. De voorsprong op de Limburgers bedraagt drie punten. Ook Squash Zwolle ligt nog op de loer. De Zwollenaren hebben een achterstand van acht punten. Per speelronde zijn er maximaal twaalf punten te verdienen.

Volgende week staat voor ‘MeerSquashHeroes de thuiswedstrijd tegen lijstaanvoerder All Inn Squash op het programma. Tevens worden dan in Hoofddorp de nationale kampioenen van ‘MeerSquash gehuldigd. Vorige week veroverde de succesvolle squashclub maar liefst zes nationale titels.

De eredivisiedames van ‘MeerSquashHeroes werden op woensdag voor het eerst sinds 1999 landskampioen, terwijl Natalie Grinham (dames A), Jacqueline Reeuwijk (dames C), Guido Ploem (heren B), Cristoph Winzer (heren C) en Johan Jongeneel (heren D) op zondag de beste bleken van Nederland in hun speelcategorie. Winzer (jongens onder 15) en Tessa ter Sluis (meisjes onder 19) hadden twee weken eerder ook al de nationale jeugdtitel veroverd.