De mannen van ‘MeerSquashHeroes zijn er niet in geslaagd om koploper All Inn Squash een nederlaag toe te brengen. Voor een volgepakte tribune gingen de Hoofddorpers in eigen huis met 4-9 onderuit tegen de sterke Utrechters.

Bart Ravelli beet het spits af namens ‘MeerSquashHeroes tegen Rene Mijs. De Hoofddorper won nog wel de openingsgame, maar moest in de volgende games zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander, die tijdens het afgelopen NK een positie lager eindigde dan Ravelli (5e om 4e). Vooral op de belangrijke momenten was Mijs net iets doortastender: 11-7, 14-16, 10-12, 4-11.

Vervolgens was het de beurt aan de Engelse kopman Jaymie Haycocks om de stand weer in evenwicht te brengen. De Engelsman begon echter met een heupblessure aan zijn partij met Piedro Schweertman en slaagde er daardoor niet in om het de nummer drie van Nederland moeilijk te maken. De zichtbaar aangeslagen Haycocks kon zich niet verweren en gooide halverwege de tweede game, bij een kansloze 5-11, 4-8 achterstand, de handdoek in de ring.

De lokale held Frank Hartkoren zorgde in de slotpartij wel voor drie benodigde punten voor ‘MeerSquashHeroes. De 23-jarige international speelde sterk tegen Gabor Marges en won verdiend met 11-4, 12-10, 11-6.

Ondanks de nederlaag deden de Hoofddorpse mannen wel goede zaken in de strijd om de Play-Offs. ‘MeerSquashHeroes zag haar naaste concurrenten Squash Maastricht (4-12 tegen Flevoparq) en Squash Zwolle (3-10 tegen HSRC De Diepput) ook verliezen en staat daardoor met nog een speelronde te gaan op de vierde plaats, die aan het einde van het reguliere seizoen recht geeft op deelname aan de afsluitende climax. De voorsprong op de Limburgers bedraagt drie punten, de Zwollenaren hebben een achterstand van negen punten.

Volgende week treedt ‘MeerSquashHeroes in het strijdperk tegen Flevoparq uit Dronten. Ook de dames, die twee weken geleden landskampioen werden, komen dan voor het laatst in actie. Zij spelen thuis tegen Victoria Rotterdam.