Waar bij de dames de kaarten halverwege het seizoen wel geschud zijn, begint de hereneredivisie morgen (6 februari) aan een spannende terugronde. Achter de twee onbetwiste topteams Didacticum / Victoria Squash en Reewoud / Squash Apeldoorn strijden maar liefst vijf teams om de resterende twee Play-Offs plaatsen en lijfsbehoud. Het verschil tussen de nummer drie Isostar / Squash World en de nummer zeven HSRC De Diepput bedraagt slechts veertien punten. Niet veel gezien het feit dat op een speelavond maximaal twaalf punten te verdienen zijn. Promovendus Centre Court, Stichts Handelshuis maakt met slechts acht punten in de eerste zeven wedstrijden geen aanspraak meer op een langer verblijf in de hoogste squashdivisie.

Koploper Didacticum / Victoria lijkt zich weinig aan te trekken van de spanning in de competitie. De Rotterdammers wonnen tot nu toe alle wedstrijden met duidelijke cijfers en lijken ook morgen zonder problemen de maximale score binnen te halen. Victoria treedt aan met smaakmaker Karim Darwish, terwijl opponent HSRC De Diepput het juist zonder kopman Laurens Jan Anjema moet stellen. Ook in de breedte is Victoria vele malen sterker dan de Haagse formatie van teammanager
Fons Pasteur, dus de Zuid-Hollandse confrontatie kan wel eens snel afgelopen zijn. Ondanks het feit dat Reewoud / Squash Apeldoorn de onderlinge confrontatie met Victoria verloor staat de ploeg van Tatu Murronmaa slechts één punt achter op de grote concurrent. Een verschil dat morgen wel eens iets kan oplopen. Op papier zijn de Apeldoornse squashers zeker favoriet tegen ‘Meersquash, maar het zou verbazing opwekken als het jonge team uit Hoofddorp zonder punten naar huis reist. Vooral Bart Ravelli lijkt in staat om dure punten binnen te halen voor de nummer vijf van de eredivisie. 

In Beverwijk staan de nummers drie (Severijnse / Squash Beverwijk) en vier (Isostar / Squash World) tegen over elkaar. Met bijna identieke opstellingen als in de wedstrijd die de kemphanen uit Noord Holland in de heenronde tegen elkaar speelden. Squash Beverwijk won toen met 12-1 en ook dit keer zijn de beste papieren voor de thuisploeg. De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Hemubo / Squash Almere en Centre Court, Stichts Handelshuis. De Almeerders hebben de punten hard nodig als ze zich willen gaan mengen in de strijd om de Play-Offs plaatsen en treffen in de rode lantaarndrager een ideale tegenstander. Echter een maximale winst is nog geen gelopen koers voor de nummer zes van de ranglijst. Met Niels Hoevenaars, Bastiaan Meulenbelt en Stefan Eveleens lijkt er genoeg kwaliteit te zijn om Centre Court te verslaan, maar de ploeg uit Wijk bij Duurstede denkt daar ongetwijfeld anders over.  

Vermoedelijke opstellingen 

Severijnse / Squash Beverwijk vs. Isostar / Squash World
Renan Lavigne (Fra) vs. Lucas Buit
Gilly Lane (VS) vs. Sander Kock
Sebastiaan Weenink vs. Martijn Kock

Hemubo / Squash Almere vs. Centre Court, Stichts Handelshuis
Niels Hoevenaars vs. Marius Wolke
Bastiaan Meulenbelt vs. Yoni Ellous
Stefan Eveleens vs. Paul-Anton Hoogendoorn

Reewoud /
Squash Apeldoorn vs. ‘Meersquash
Tom Hoevenaars vs. Jamie Haycocks
Michael Fiteni vs. Frank Hartkoren
Tatu Murronmaa vs. Bart Ravelli 

Didacticum / Victoria Squash vs. HSRC De Diepput
Karim Darwish (Egy) vs. Piedro Schweertman
Stephen Cooke (Eng) vs. Rombert Jan Anjema
Rene Mijs vs. Ben Gregson