Morgen (6 februari) wordt de Eredivisie voor zowel de dames- als herenteams hervat. Na een lange winterstop staat er bij de dames gelijk een absolute kraker op het programma. De nummer twee van de ranglijst, Hero Detachering / Amstelpark Squash neemt het in eigen huis op tegen landskampioen All-in-Solo / Victoria Squash. Het affiche? Nicol David vs. Jenny Duncalf, Jaclyn Hawkes vs. Vanessa Atkinson, Annelize Naudé vs. Kasey Brown en Manuela Manetta vs. Engy Kheirallah. Met alle acht de speelsters gerangschikt binnen de top-25 van de wereld, beloofd het dan ook een spetterende avond te worden in Amsterdam. Volgens teammanager John de Paauw van de Rotterdamse formatie gaat Victoria voor de winst: “Ik ga er stiekem van uit dat wij net als vorig jaar de winst mee naar huis nemen, maar het belangrijkste is dat het een topavond wordt voor de squashsport. En met deze line-up kan dat bijna niet anders.

Naast de topper tussen beide titelkandidaten staan er nog twee wedstrijden op het programma in de damescompetitie. Koploper Hemubo / Squash Almere ontvangt Wemekamp Rietdekkers Markelo /
Squash Apeldoorn en lijkt af te stevenen op een maximale overwinning. Opvallend is dat bij de Almeerse dames Vicky Botwright uit Engeland haar debuut maakt. De nummer zes van de wereld werd vlak voor het sluiten van de transferdeadline aangetrokken als vervangster van de langdurig geblesseerde Margriet Huisman. Hekkensluiter Centre Court, Stichts Handelshuis kan morgenavond wel eens van de laatste plek afkomen. De ploeg uit Wijk bij Duurstede gaat op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst ORBI Coaching / ‘Meersquash, dat kampt met een blessure van captain Orla Noom en de afwezigheid van een aantal Engelse dames. Aangezien de achterstand op concurrent Squash Apeldoorn slechts 1 punt bedraagt, en deze ploeg een zware wedstrijd tegemoet gaat in Almere, kan Centre Court de rode lantaarn voor het eerst dit seizoen wel eens kwijt raken.

Vermoedelijke opstellingen

Hero Detachering / Amstelpark Squash vs. All-in-Solo /
Victoria Squash
Nicol David (Mal) vs. Jenny Duncalf (Eng)
Jaclyn Hawkes (N-Zl) vs. Vanessa Atkinson
Annelize Naudé vs. Kasey Brown (Aus)
Manuela Manetta (Ita) vs. Engy Kheirallah (Egy)

Hemubo / Squash Almere vs. Wemekamp Rietdekkers Markelo /
Squash Apeldoorn
Vicky Botwright (Eng) vs. Karen Kronemeijer
Daphne Albada Jelgersma vs. Lisa Kho
Melissa Meulenbelt vs. Lisette Eschweiler
Ilona Lagerweij vs. Gonnie Veldink

ORBI Coaching / ‘Meersquash vs.
Centre Court, Stichts Handelshuis
Lauren Siddall (Eng) vs. Saskia Kuijer
Manon Butterlin vs. Anne Jongerden
Yvonne Kvant vs. Esther Jongerden
Kid de Winter vs. Sandra Koning