Het eerste Wilson toernooi in het nieuwe jaar, zaterdag 21 januari 2006, was het zesde toernooi van het gelijknamige circuit. De Wilson Tour is dan ook halverwege het seizoen. Het toernooi in Delft was een van de drie eendaagse toernooien die het circuit kent. Dit betekent dat er veel gespeeld diende te worden als je de finale haalde.

WILSON TOUR NIEUWS - Squashcircuit 2005 - 2006

Wilson Squashcircuit 2005 - 2006

Keenan en Vermeulen winnen Wilson Delft
25 januari 2006

Het eerste Wilson toernooi in het nieuwe jaar, zaterdag 21 januari 2006, was het zesde toernooi van het gelijknamige circuit. De Wilson Tour is dan ook halverwege het seizoen. Het toernooi in Delft was een van de drie eendaagse toernooien die het circuit kent. Dit betekent dat er veel gespeeld diende te worden als je de finale haalde. Bij de heren en dames A betekende dat drie wedstrijden voor elk van de finalisten. Bij de heren A won de “teaching pro” van Delft, Glenn Keenan het toernooi. Het was de tweede Wilson titel voor de Australiër. Hij won zijn eerste Wilson toernooi in november 2004. Bij de dames was het wederom Dagmar Vermeulen uit Zwolle die met de eerste prijs aan de haal ging. Voor Dagmar was het al haar derde toernooizege.

Glenn Keenan woont al geruime tijd in Den Haag en speelt al jaren voor Eredivisieclub Squash Utrecht. Hij was het wel aan zijn stand verplicht om onder de aandachtige belangstelling van veel van zijn leerlingen het toernooi te winnen. Hij deed dit ook met de nodige overmacht. In de eerste ronde verloor hij nog wel een game van Pieter Bijen, maar het krachtverschil was dermate groot, waardoor Keenan het zich kon permitteren om langzaam op gang te komen. In de halve finale speelde hij al veel geconcentreerder tegen zijn teamgenoot, Jay Francis. Hij won dan ook met 3-0. In de finale won hij eveneens met 3-0 van Rene Mijs, die voor het eerst in een finale stond van een Wilson toernooi. Rene Mijs strijd nog volop mee voor de eindoverwinning in het toernooi.nl klassement. Met zijn tweede plaats passeerde hij Marc Reus op de ranglijst en staat hij nog maar 40 punten achter op Lucas Buit.

Bij de dames mocht Dagmar Vermeulen haar derde toernooizege op haar CV bijschrijven. Door de afwezigheid van Orla Noom en Milja Dorenbos, lag de eindoverwinning ook voor de hand. Dagmar Vermeulen staat op de 5e plaats op de nationale ranglijst. Haar tegenstandster in de finale, Karin Geertsma, staat op een 9e positie. Ondanks het minieme verschil zit er een groot krachtsverschil tussen de dames. Dagmar won dan ook vrij dik met 3-0 en bouwde haar voorsprong op de toernooi.nl ranglijst behoorlijk uit. Zij staat nu ruim 110 punten voor op Orla Noom. Indien zij blessurevrij blijft, dan kan zij begin deze zomer voor de derde keer de wisseltrofee in ontvangst nemen en de daarbijbehorende geldprijs.

Bij de heren B was het Jonathan Pownall die het toernooi won. Hij versloeg Henk Jan de Bruin uit Ede. Henk de Bruin deed wel goede zaken in het algemeen klassement. Bij de dames B maakt Anne Jongerden en Mijnie de Graaf er een waar spektakel van. Anne won uiteindelijk het toernooi door de finalewedstrijd met 10-9 in de vijfde game te beslissen. Het verloop van de heren C was een uitputtingsslag. De uiteindelijke winnaar, Hessel Reekers uit Hengelo, moest maar liefst 5 maal in actie komen om zich als winnaar te laten kronen. Hij versloeg Maarten de Jonge uit Drachten. De dames C werd gewonnen door Roos Kalker uit Den Haag. Zij versloeg Jenny Ruigrok uit Hillegom. Bij de heren D won Ralf Timmer van Squash World. Hij versloeg de eeuwige nummer 2, Ronald van Beek uit Alphen a/d Rijn. Het volgende Wilson toernooi is op 25 & 26 februari in Beverwijk

De complete uitslagen en de bijgewerkte Toernooi.nl ranglijst 2006, kun je vinden op www.toernooi.nl