Index Eredivisie

 
 
Laatste nieuws! 
Spelerslijst Eredivisie
Speelschema Heren
Speelschema Dames
Eredivisie
Squash Foto's
Prognose Heren
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Eredivisie squash, 6 februari 2006

Eredivisie over de helft
Voorbeschouwing Eredivisie Squash - 7 februari 2006

Aanstaande dinsdag staan de heenwedstrijden op het programma van de eerste speelronde. De winterkampioenen zijn bekend. Bij de heren is Didacticum Victoria de onbetwiste koploper en bij de dames is Hemubo Almere de winterkampioen. Is deze huidige stand een goede indicatie voor de uiteindelijke rankschikking? Over 2 maanden zullen we het weten. Feit is dat er een volledig programma wordt afgewerkt komende dinsdag. Op zich een vreemde zaak gezien het gegeven dat deze speelronde exact valt tussen de twee speelweekenden van het NK. Gezien de belangen van de spelers en de clubs, zou het wenselijker en logischer zijn geweest om een vrije competitieweek te plannen. De lagere klassen spelen deze twee weekenden ook geen competitie i.v.m. het NK, dus waarom dit ook niet toepassen voor de Eredivisie. Wellicht een aandachtspunt voor volgend jaar, al hebben we dit vorige jaar ook aangestipt. Enfin, er wordt dus gespeeld en er staan zelfs een aantal leuke wedstrijden op het programma.

Didacticum Victoria mag tegen de regerende kampioen Hemubo Almere werken aan het uitbouwen van hun voorsprong. Reewoud Apeldoorn gaat op bezoek bij Punt vd Weerdt HSRC de Diepput. De kans is vrij groot dat Apeldoorn met zijn topper Oli Tuominen speelt. Een “leuke” wedstrijd, tussen de bedrijven door, voor Laurens Jan Anjema in zijn missie om voor het eerst de nationale titel te veroveren. De opstellingen zijn bij het schrijven van dit stukje nog niet definitief, maar indien beiden spelen, zal het er om hangen welk team gaat winnen. Fortis Utrecht zal revanche willen voor de nederlaag die ze leden in Zwolle. Met Renan Lavigne op positie 1 zijn zij sterker dan in de uitwedstrijd en de verwachting is ook met 3-0 gaan winnen. De vraag is of Michael Fiteni gaat spelen, nadat hij zich met een blessure heeft afgemeld voor het NK. Zou op zich wel een vreemde zaak zijn. J.Conijn Beverwijk moet aantreden tegen de rode lantaarndrager Meersquash. Op positie 1 de confrontatie tussen Gabor Marges en Marc Reus. Spelers die ook ver kunnen komen op het NK en elkaar dan wederom kunnen treffen. De vraag is of al de spelers die ambitie hebben om een goede prestatie neer te zetten bij het NK, niet onbewust met de rem erop gaan spelen. Feit is wel dat Meersquash kans maakt op de eerste overwinning van het seizoen.

Bij de dames twee wedstrijden op de rol. Waar in de eerste helft van de competitie een onregelmatig verloop zat in de programmering van het speelschema door de late terugtrekking van Rozendaal, heeft de bond helaas verzuimd om dit recht te trekken voor het tweede gedeelte. Gezien het feit dat het tweede gedeelte van de competitie pas in januari is gepland, kon eenvoudig het schema worden aangepast, zodat alle 6 damesteams tegelijk spelen. Nu spelen er twee teams niet, wat ook weer oneerlijk is i.v.m. het NK. Nog oneerlijker is dat een All in Solo Victoria op 4 maart zijn laatste wedstrijd speelt en dat sommige teams dan nog twee keer moeten spelen. Deze teams weten dus exact welke resultaten zij dienen te behalen. Een onwenselijke situatie die competitievervalsing in de hand werkt.

Op papier een leuke confrontatie tussen All-in Solo Victoria en Meersquash met ook hier een wedstrijd tussen belangrijke NK deelneemsters. Orla Noom versus Karen Kronenmeyer. Respectievelijk de nummer 3 en 4 van het NK. Wie gaat er vol in en wie gaat zich sparen. De overige wedstrijden zijn ook allemaal aan elkaar gewaagd (zie de voorbeschouwing van John de Paauw). De andere wedstrijd is tussen Amstelpark en Afbouwcombinatie Zwolle. De opstelling van Amstelpark is nog onbekend, maar waarschijnlijk zal in ieder geval Annelize Naude haar opwachting maken. De verwachting is een ruime overwinning voor Amstelpark.

Eredivisie programma dinsdag 7 februari 2006 (20.00 uur):

Heren:

HEMUBO/SQUASH ALMERE 1 - DIDACTICUM/ VICTORIA 1
PUNT & VD WEERDT/HSRC DE DIEPPUT1 - REEWOUD/SQUASH APELDOORN 1
FORTIS/SQUASH UTRECHT 1 - REMOTE/SQUASH ZWOLLE 1
J.CONIJN/SQUASH BEVERWIJK 1 - MEERSQUASH 1

Dames:

AMSTELPARK SQUASH 1 - AFBOUWCOMBINATIE/SQUASH ZWOLLE 1
ALL-IN-SOLO/VICTORIA 1 - MEERSQUASH 1

 

Tussenstand Heren Eredivisie Squash
    Wedstrijden
Gespeeld Punten Winst Verlies
1 DIDACTICUM/ VICTORIA 1 7 16 16 5
2 REEWOUD/SQUASH APELDOORN 1 7 15 15 6
3 FORTIS/SQUASH UTRECHT 1 7 13 13 8
4 REMOTE/SQUASH ZWOLLE 1 7 12 12 9
5 PUNT & VD WEERDT/HSRC DE DIEPPUT1 7 9 9 12
5 J.CONIJN/SQUASH BEVERWIJK 1 7 9 9 12
7 HEMUBO/SQUASH ALMERE 1 7 5 5 16
8 MEERSQUASH 1 7 5 5 16
         
         
Tussenstand Dames Eredivisie Squash
    Wedstrijden
Gespeeld Punten Winst Verlies
1 AMSTELPARK SQUASH 1 5 18 18 7
2 HEMUBO/SQUASH ALMERE 1 5 17 17 8
3 AFBOUWCOMBINATIE/SQUASH ZWOLLE 1 5 13 13 12
4 ALL-IN-SOLO/VICTORIA 1 5 13 13 12
4 MEERSQUASH 1 5 11 11 14
6 TEN-ANTS/SQUASH BEVERWIJK 1 5 3 3 22

 

Op het Squash forum kun je reacties geven op de eredivisie. Vragen en opmerkingen van supporters zijn ook van harte welkom. Klik hier!