De wetten van het winnen, presteren op de toppen van je kunnen. Meer weten? Kijk op de site van netwerk voor de uitzending van afgelopen zondag "hoe haal je het beste uit jezelf?"

http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=deze_week&a=212889


Een week voor de Olympische Winterspelen in Turijn staat Netwerk stil bij de vraag: hoe kom je tot een topprestatie? Acteur Gijs Scholten van Aschat, violiste Janine Jansen, sterrenkok Jonnie Boer, Wimbledonkampioen Richard Krajicek en Mount Everest beklimster Katja Staartjes vertellen openhartig over hun weg naar de top.

De beste
Tijdens de Olympische Winterspelen wil iedereen de beste zijn. Bloed, zweet en tranen voor dat ene doel: een gouden medaille. Netwerk vraagt zich af hoe je de beste wordt en maakt een rondgang langs mensen die aan de top staan in hun vak.
Flow
Bij topprestaties speelt ‘flow’ een belangrijke rol. Mensen halen het beste uit zichzelf als ze een bepaalde psychologische toestand bereiken: een roes waarin alles vanzelf gaat. Op dat moment zijn mensen ontspannen en alert tegelijk en worden niet gehinderd door afleiding en zijn volledig geconcentreerd.
Hoe bereik je de top?
In Netwerk aandacht voor het begrip ‘flow’. Hoe overkomt je dat? En wat is er nog meer nodig om de top te bereiken, behalve talent en doorzettingsvermogen? Hoe rekenen de geïnterviewden af met hun angsten en demonen? Welke offers moeten ze brengen? En hoe werk je toe naar dat ene moment van victorie, het moment waarop alles lukt?