Atkinson wint Apawamis Open

RYE (ANP) - Vanessa Atkinson heeft het squashtoernooi Apawamis Open in het Amerikaanse Rye op haar naam geschreven. De Haagse nummer twee van de wereld versloeg gisteravond in de finale de Maleisische Nicol David, aanvoerster van de wereldranglijst. Het spannende duel duurde vier games en 65 minuten. Atkinson won met de cijfers 9-3 9-2 8-10 9-7.
 
De 29-jarige Haagse was de eerste twee games bijna onnavolgbaar. Ze bewoog als een wervelwind door de cabine en was voortdurend in de aanval. David, die veel fouten maakte op de backhand, kon Atkinson niet bijbenen. In de derde game moest Atkinson het hoge speeltempo laten vieren en gaf ze wereldkampioene David de kans terug in de wedstrijd te komen. De beste squashsters ter wereld voerden een tactisch hoogstandje op, dat David uiteindelijk met 10-8 in haar voordeel beslechtte.
 
Veerkracht
 
David begon voortvarend aan de vierde game, maar Atkinson toonde veerkracht en straalde zelfvertrouwen uit. Ze maakte een 6-2 achterstand goed en won het bedrijf met 9-7 en daarmee de wedstrijd. De stand in de onderlinge duels is nu 7-4 voor Atkinson. De twee kunnen elkaar volgende week weer treffen in Kuala Lumpur. "Ik ben gedurende dit toernooi steeds beter gaan spelen", zei Atkinson. "Ik had bij aanvang wat last van mijn dijbeen; daardoor werd ik gedwongen meer na te denken en niet maar wat rond te rennen. Het werkte goed."
 
(7 februari 2006)

Bron: Sport.nl