Beste Squashliefhebbers,

Euregio Squash groeit. De laatste twee seizoenen van 50 naar bijna 100 teams in de competitie. Dat kan alleen als de organisatie mee groeit. Dat is ook gebeurd, maar we willen verder. Squash in het Euregio gebied en daarbuiten noch leuker maken voor alle betrokkenen. Nog meer evenementen organiseren en uitbouwen. Zoals bijvoorbeeld de Junior Cup. De World Squash Day. Tussentijdse toernooien. Ambities en enthousiasme genoeg. Alleen ontbreken de poppetjes nog op een paar plaatsen. Daarom zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers ter versterking van onze organisatie.

Kom jij onze vrijwilligersorganisatie versterken ?

We hebben momenteel de volgende vacatures:

IT whizzkid (m/v)

Het gebruik van computers en internet is erg belangrijk voor Euregio Squash. Alleen met behulp van deze moderne middelen kunnen wij als kleine vrijwilligers organisatie jullie de goed georganiseerde squash competitie en toernooien bieden zoals wij dat nu doen. Binnen Euregio Squash is er een team van enthousiaste IT vrijwilligers die dit alles mogelijk gemaakt hebben en voortdurend bezig zijn om Euregio Squash leuker te maken en meer tijd over te houden voor het allerbelangrijkste: squash zelf!

Voor dit IT team zoeken wij versterking, en wel in de vorm van een vrijwilliger die wil helpen bij de ontwikkeling van nieuwe software voor Euregio Squash.

Het eerste concrete project voor de ‘whizzkid’ is het maken van een PC programma dat de speelschema’s voor de squashcompetitie controleert en optimaliseert qua reistijden, thuiswedstrijden, baanbezetting, etc. Tot nu toe werd dit controleren altijd met de hand gedaan en gingen er heel veel uren in zitten. Zeker nu er een noordelijke competitie bijgekomen is, is dit als handwerk nagenoeg ondoenlijk geworden.

Verder houdt de whizzkid zich bezig met:  

 

 

  • Meedenken/adviseren binnen IT team.  
  • Meehelpen met ontwikkelen en testen andere internet./website software.
Wat verwachten we van je? Nou, in ieder geval dat je zelf squasht of gesquasht hebt, dat je ervaring hebt in de IT, en ook zelfstandig software programma’s voor de PC kunt ontwikkelen.

Ervaring met programmeertaal Java, databases, internet koppelingen, MS-Office (Excel) en webdesign zijn een pre.

Hoeveel vrije tijd kost deze functie? Zoveel als je zelf wilt. Dit is niet een functie met een bepaalde tijdsdruk/prestatiedruk. Het Euregio Squash IT team komt ongeveer 2 a 3 keer per jaar een avondje samen en werkt nauw samen met de IT vrijwilligers van o.a. Junior Cup organisatie.  

 


Communicatie medewerker (m/v)

Euregio Squash is ondertussen al redelijk bekend in Nederland en delen van Duitsland, maar nog lang niet bekend genoeg! Daarom zoeken wij een communicatie medewerker voor ons team.

De communicatie-medewerker is als een ‘minister van propaganda’ verantwoordelijk voor het ‘gezicht’ van de Euregio Squash organisatie naar buiten toe.

De communicatie medewerker houdt zich bezig met:

  • Contacten leggen en onderhouden met andere externe (squash)sport gerelateerde organisaties zoals bijvoorbeeld SquashWeb, SBN, Squash Verband NRW, Gelderse Sport Federatie, EADS, SquashLife, etc.
  • Communicatie met de pers. Realisatie van publicaties naar pers voor onze evenementen. (persberichten, aankondigingen, verslagen, etc)
  • Actief benaderen van journalisten en redacties van sportbladen en kranten en deze te woord staan tijdens evenementen. (voorlichting, interviews)
  • Verzamelen, opstellen en publiceren van nieuwtjes mbt Euregio Squash naar deelnemende spelers, squashcentra en sponsoren. (website, e-mail)
  • Adviseren en helpen van andere bestuursleden op gebied van communicatie bij hun eigen werkzaamheden.

Wat verwachten we van je? Nou, in ieder geval dat je zelf squasht of gesquasht hebt, dat je representatief bent, goede communicatieve eigenschappen hebt.

Verder zou het handig zijn als je ook de Duitse taal machtig bent. Ideaal zou het zijn als je ervaring hebt opgedaan met een vergelijkbare functie in het bedrijfsleven.

Hoeveel vrije tijd kost deze functie? Wij schatten zo 4 à 8 uur per maand. Rond evenementen mogelijk iets meer.


Wanneer je geïnteresseerd bent in een van de bovenstaande vacatures kun je contact opnemen met voorzitter Robert Hulsebos (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-25171325 )

Organisatie achtergrond  
Stichting Euregio Squash bestaat uit een actief bestuur van ongeveer 10 personen. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligers die Euregio Squash alleen tijdens evenementen helpen. Binnen het bestuur zitten zowel squashers, squashtrainers als haleigenaren. Het bestuur vergadert ongeveer 1 x per twee maanden. Minstens 1x per jaar is er een gezellig bestuursetentje. Een aantal bestuursleden zijn ook actief bij andere squash gerelateerde organisaties zoals de Junior Cup en World Squash Day...

 

Met sportieve groet,

Euregio Squash