WILSON TOUR NIEUWS - Squashcircuit 2005 - 2006

Wilson Squashcircuit 2005 - 2006

Lucas Buit revancheert zich voor NK
dinsdag, 28 februari 2006

Lucas Buit won afgelopen weekend zijn derde toernooi van het Wilson Squashcircuit 05/06, door in de finale afgetekend met 3-0 te winnen van Marc Reus. Na zijn uitschakeling op het recente NK door Marc Reus, waren er velen die de routenier afschreven. Ook het feit dat hij in die wedstrijd opgaf bij een stand van 7-2 in de vierde game, leverde hem veel kritiek op. Wat de meeste toeschouwers echter niet wisten is, dat hij zich al had geblesseerd in de kwartfinale tegen Gabor Marges. De intensieve fysio behandeling voorafgaand aan zijn wedstrijd, bleek al na de eerste game tevergeefs. Buit  kreeg direct last van de blessure, echter hij won de eerste game verassend op zijn tandvlees. De blessure was echter dusdanig verslechterd dat verder spelen onverstandig was.  Ondanks beter weten in probeerde de sportman in Buit de wedstrijd nog te winnen. Een fitte Reus was echter te sterk voor hem en daarom mocht de sympathieke Haarlemmer ook terecht naar de finale.

Dat Buit zijn squashcarrière echter passé is, blijkt dus onterecht. Vorige week dinsdag won hij in Eredivisieverband al van Reus met 3-1 en hij bevestigde in deze finale nogmaals dat hij nog  steeds de nummer drie van Nederland is, door Marc Reus wederom te kloppen. In de halve finale won hij eveneens vrij eenvoudig van Rene Mijs. Marc Reus  rekende in zijn halve finale af met Gabor Marges. In de finale was Buit dus oppermachtig en kwam in geen enkele game onder druk te staan. De gamestanden waren 9-4  9-3  9-5. Gabor Marges won de strijd om de derde plaats van Rene Mijs met de gamestanden 9-5  9-0  5-9  9-5.

Bij de dames won Milja Dorenbos in de finale verassend van Margriet Huisman. Het was haar eerste Wilson titel en ze was er dan ook erg blij mee. Het was een rommelige finalewedstrijd, waar Milja de meeste strijdlijst toonde. Het leek of Margriet met de rem erop liep te spelen en dat ze op halve kracht de wedstrijd wilde binnenslaan,. Milja haalde echter alles uit de kast en kreeg dan ook na de 2e game al krampverschijnselen. Ze trok vervolgens de trukendoos open om waar mogelijk tijd te rekken om op adem te komen. Ze zocht daarin duidelijk de grens op, echter dat is haar goed recht. Margriet was duidelijk geïrriteerd en ging daardoor niet beter spelen. Een speelster van haar kaliber moet zich daar natuurlijk kunnen tegen wapenen. Normaal gesproken is zij daar redelijk goed in, echter het gebrek aan wedstrijdritme zorgt dat zij nog niet op het niveau zit wat zij normaal kan halen. Het was voor de toeschouwers echter een vermakelijke en spannende wedstrijd. Dagmar Vermeulen werd derde door een opgave van Lisa Kho.