Wilson Squashcircuit 2005 - 2006

WILSON SQUASHNIEUWS

woensdag, 12 april 2006 

René Mijs wint eerste Wilson titel
 

 Hij heeft er lang op moeten wachten, maar hij mag zich scharen bij het rijtje van illustere Wilson kampioenen. Topspelers als Joe Kneipp, Lucas Buit, Tommy Berden, Stephan Galifi, Marc Reus, Raj Nanda, Glenn Keenan en Gavin Jones. In het driejarig bestaan van de Wilson tour, is hij pas de vierde Nederlander die een Wilson heren A toernooi op zijn naam heeft staan. Door World Squash Day activiteiten en vele clubkampioenschappen her in der in het land, was het toernooi minder sterk bezet dan normaal. Daarbij viel Lucas Buit in de halve finale geblesseerd uit, maar dat doet niets af aan zijn overwinning. Over drie jaar weet niemand meer hoe de winst tot stand kwam en staat je naam toch in de boeken of om in tegenwoordige termen te spreken, het internet.

Dat wil niet zeggen dat René er niet voor hoefde te strijden. In de halve finale moest hij eerst afrekenen met de sluwe Jay Francis. Deze alleskunner, hij heeft een o.a. een handicap van -1 met golf, speelt altijd tactisch sterk. Hij was echter niet fit vanwege een griepje en bleef dus steken op 1 game winst op Mijs. Doordat Mijs de andere drie games won, mocht hij het voor het eerst in de finale opnemen tegen Sebastiaan Weenink. Ook voor Weenink was het zijn eerste Wilson finale en beide spelers waren duidelijk nerveus in het begin. De wedstrijd begon met een slordige eerste game van de spelers, maar daarna bereikte beide spelers een goed niveau. Mijs won uiteindelijk na bijna 70 minuten strijd de wedstrijd in 5 games.

Mijs was bijzonder blij met zijn titel en gelooft nog een kans te maken op de eindoverwinning in het algemeen klassement. Op dit moment is hij opgeklommen naar de tweede plaats op de Toernooi.nl Ranglijst 2006. Hij staat weliswaar dik 100 punten achter op Lucas Buit, maar op 13 mei staat het dubbeltoernooi in Zwolle op het programma. Door de herendubbel en de MIX te winnen, kun je in één klap 120 punten verdienen. De afgelopen jaren liet Buit het dubbeltoernooi aan zich voorbij gaan, maar zal wellicht overwegen om zijn voorsprong te consolideren. Waarschijnlijk zal hij e.e.a. laten afhangen van het eerstvolgende toernooi op 6 & 7 mei in Squash City Amsterdam. Bij winst zal hij zijn voorsprong dan weer uitbouwen met een tiental punten. Daarna staan er nog twee toernooien op de kalender. Squash Utrecht en de Grand Final in Amstelpark. Het zal erom spannen. De winnaar gaat er met een enorme wisselbeker naar huis en een leuke geldprijs van 700 euro.

Eindstanden :  
   
Heren D  
1   Ronald van Beek SRCA
2   John Morsch SRCA
3   Eric Bellekom SRCA
pl  Iwan  Lont Klaverstede
   
   
Dames C  
1   Wendy Günther Squash-Almere
2   Sharmila Sewraj Dekker zoetermeer
3   Ellis Hilgers Wellness Bussum
Pl   Dao Nguyen Dekker zoetermeer
   
   
Heren C  
1   Roland van Aggelen Squash Ede
2   Hessel Reekers Esrein
3   Remco Postuma ASRC
Pl  Ivan Pool ASRC
   
   
Dames B  
1   Ilona Lagerweij Centre Court
2   Marissa Lagerweij Centre Court
3   Monique Teuling Squash Zwolle
Pl  Monica Günther Squash-Almere
   
   
Heren B  
1   Sander van Tour Victoria
2   Remco de Bruijn Wellness Bussum
3  Ferdie Captein SRCA
Pl Remco van Dijk -
   
   
Heren A  
1   Rene Mijs Victoria
2   Sebastiaan  Weenink HSRC de Diepput
3   Jay Francis Squash Utrecht
 
 

FOTO'S - Klik op de afbeelding voor de foto gallery

Klik op de foto voor de foto gallery...