Op 6 juni 2006 (06-06-06) zal een unieke sportprestatie worden geleverd. Op deze dag zullen 66 enthousiastelingen maar liefst 6 maal de Alpe d'Huez beklimmen.
 
In de zomer van 2005 kreeg een aantal fanatieke wielerliefhebbers een ludiek idee: op één dag zes maal de Alpe d'Huez beklimmen. Zes maal dé Nederlandse berg van de Tour de France. Beroemd door sensationele overwinningen van Zoetemelk, Kuiper, Rooks, Theunissen en Winnen. Zes keer Alpe d'Huez beklimmen kreeg de toepasselijke naam Alpe d'HuZes mee. De datum stond bij voorbaat al vast: 6 juni 2006 (06-06-06) en de start is uiteraard om 6.06 uur.
 
De 66 renners, waaronder Olympisch zilveren medaillewinnaar Leo Peelen (Seoel 1988, wielrennen), Fausto de Oliveira Marreiros (Nagano 1998, schaatsen) en Gregor Stam (winnaar eerste Nederlandse Triatlon in 1981), zullen deze krachttoer volbrengen met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor KWF Kankerbestrijding. KWF Kankerbestrijding is zeer verheugd met dit initiatief en steunt het evenement dan ook van harte.
 
Het ludieke idee heeft inmiddels een zeer professionele vorm aangenomen. Erica Terpstra zal als voorzitter van NOC*NSF het startsein geven. Daarnaast hebben Eddy Merckx, DNB president Nout Wellink en Joop Alberda (voormalig Technisch Directeur bij NOC*NSF) zitting genomen in het Comité van Aanbeveling. Net zoals cabaretier Freek de Jonge.Hij weet uit eigen ervaring wat het betekent om één keer de Alpe d'Huez te beklimmen.
 
Peter Kapitein, een fanatiek triatleet, is gevraagd ambassadeur van de Stichting Alpe d'HuZes te zijn. Als kankerpatiënt (hij lijdt aan het Non Hodgkin Folliculair Lymfoom) wilde hij dat doen, onder voorwaarde dat hij zelf mee mag rijden. In overleg met zijn behandelend arts is hij nu in training. Zijn motto is inmiddels het motto van het hele team geworden: 'Opgeven is GEEN optie'. 
 
Organisator en animator is voormalig squasher en SBN scheidsrechter Coen van Veenendaal. Steun dit geweldige initiatief door een gepaste bijdrage van EUR 6,66 over te maken op rekeningnummer 37.31.46.116 Stichting Alpe d'HuZes, Everdingen.

Geïnteresseerden (sponsors) kunnen contact opnemen met Coen van Veenendaal, secretaris van stichting Alpe d'HuZes, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is ook te krijgen via de website www.alpe-dhuzes.nl.