Laurens Jan Anjema is in Baltimore doorgedrongen tot de finale van de Merritt Properties Open. De als eerste geplaatste Hagenaar was in de halve finale te sterk voor de Engelsman Alister Walker, die in de Verenigde Staten als derde was ingeschaald: 11-6, 8-11, 11-9, 11-4. In de eindstrijd van het proftoernooi dat een prijzenpot van ruim 17.500 euro kent, moet de 24-jarige Anjema het opnemen tegen de Canadees Shahier Razik (2) of de ongeplaatste Colombiaan Bernardo Samper. 

De tweede halve finale staat later vandaag op het programma. Voor de tweevoudig Nederlands kampioen, 24e op de mondiale ranglijst, is het al weer de vierde keer dit jaar dat hij de finale bereikt van een PSA toernooi.
 
In Lissabon slaagde Karen Kronemeyer er niet in om de eindstrijd te bereiken van het WISPA toernooi in de Portugese hoofdstad. De ongeplaatste Nederlandse, die een jaar buitenspel stond na vermeend dopinggebruik, ging in de halve finales met 5-9, 9-5, 5-9, 6-9 onderuit tegen de Engelse Emma Beddoes, de nummer twee van de plaatsingslijst. Beddoes stuit nu op de Maleisische Tricia Chuah, die Fiona Moverley met 7-9, 10-9, 9-1, 7-9, 9-1 de baas was. De Engelse Moverley was eerder op de dag (in de kwartfinales) nog verantwoordelijk geweest voor de uitschakeling van de pas 16-jarige Milou van der Heijden: 8-10, 9-7, 9-1, 9-2.