Nederland is op het WK in India niet doorgedrongen tot de halve finales. Er werd met 3-0 verloren van de regerend wereldkampioen Engeland. Tom Hoevenaars stond vandaag op plek 2 en kon bijna voor een verassing zorgen tegen James Willstrop. Tom verloor de eerste 2 games weliswaar, maar werd zeker niet weggeslagen.

Nederland is op het WK in India niet doorgedrongen tot de halve finales. Er werd met 3-0 verloren van de regerend wereldkampioen Engeland.

Tom Hoevenaars stond vandaag op plek 2 en kon bijna voor een verassing zorgen tegen James Willstrop. Tom verloor de eerste 2 games weliswaar, maar werd zeker niet weggeslagen. Ook in de derde game bleef Tom er vol voor gaan en dat betaalde zich uit. Hij gaf de Engelsman steeds minder kansen om winners te slaan en haalde veel op. Hij ging er toen zelf met de gamewinst vandoor. Dit gaf ineens toch nog wat hoop in het Nederlandse kamp. Tom kreeg dan ook de opdracht alles te geven in de vierde game. Het bleef spannend, en het ging lange tijd gelijk op. Een paar harde rallies aan het einde braken Tom toch op. Willstrop won met 3-1 (6/11, 7/11, 11/9, 9/11).

Na deze eerste verliespartij was het eigenlijk meteen onbegonnen werk voor kopman Laurens Jan Anjema. LJ moest aantreden tegen Nick Matthew, de Engelse nummer 1. LJ speelde niet zijn beste squash, en tegen Matthew kon hij zich dit niet veroorloven. LJ kwam er niet echt aan te pas. Het werd 3-0 (6/11, 6/11, 9/11)

Piëdro mocht bij deze 2-0 stand wederom de dead rubber spelen. Voor de derde keer dit toernooi speelde hij tegen een linkshandige speler, dit keer Peter Barker. Dit was voor Piëdro natuurlijk een mooie kans om tegen de nummer 13 van de wereld te spelen. Er zaten een aantal goede rallies bij, maar Barker staat bekend om het feit dat hij niks weggeeft. Het werd dan ook gemakkelijk 2-0 (4/11, 2/11).

Nederland zal voor plaats 5-8 uitkomen tegen Maleisië, dat verloren had van Frankrijk.